Cor ten Bosch blijft langer bij JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer maakt slechte beurt tegen TOGB

JOS Watergraafsmeer heeft zichzelf zondagmiddag een heel slechte dag bezorgd. Het denderde door de ondergrens heen en verloor op eigen veld van een directe concurrent: 1-2. Tegen de onmisport vereniging TOGB uit Berkel en Rodenrijs kreeg het bij vlagen voetballes van de jonkies uit Zuid Holland.

Cor ten Bosch zag JOS ondermaats presteren. “Het was zeker een offday. Doorgaans halen we een hoger niveau. TOGB hield er een vrij logische strategie op na, gewoonlijk hebben wij bij uitstek een ploeg die daar oplossingen voor kan bedenken.”

TOGB kwam tien minuten voor rust op een verdiende 0-1 voorsprong via Anthony Sliedrecht. De ploeg van de geschortste trainer/coach Mark Schuur had veel kansen, veel de regie en liet JOS hard werken voor een klein beetje balbezit. Nigel Hardenberg kreeg nog wel een goede mogelijkheid op scoren in de fase voor rust, doelman Zwartveld van TOGB redde knap.

Na rust gingen de gasten door met de lijn voor rust: aanvallen, druk zetten en kansen creeren. JOS had het wat beter neergezet, maar ging op het middenveld alsnog gruwelijk in de fout met een verkeerde pass door de as. Dean Zandbergen maakte er gretig gebruik van en liet de 0-2 optekenen. De jonkies van TOGB waren na zoveel inzet en afjagen moegestreden, ze lieten de teugels noodgedwongen iets vieren. Raven Bergwijn mocht kort voor tijd iets terug doen namens JOS, doordat de Amsterdammers ook wat opportuner gingen spelen: 1-2. Met wat meer gogme hadden de gasten 1-3 of 1-4 op de schoen. Ze lieten JOS in leven, maar gingen er met de punten in de tas vandoor en dat was vandaag terecht.

Cor ten Bosch baalde dan ook stevig van de offday van zijn ploeg en was kritisch na afloop van het verloren duel: “Het was echt niet best vandaag. Ik val mijn ploeg niet vaak af, maar wat wij vandaag hebben laten zien kan niet. We hebben bijna non-stop achter het andere team aangelopen. We hebben een goeie ervaren ploeg, maar dit was vaders tegen hun kinderen. Het leek af en toe wel alsof we tegen een O23 team speelden. We kregen het geen moment onder controle. Ze vlogen alle kanten op. We zijn zelf niet bij machte geweest de wedstrijd te keren en dat doet me erg pijn. Het valt me dan ook rauw op mijn dak dat wij zo ten tonele verschijnen. Verveldend ook voor Benjamin Boersma die vandaag zijn basisdebuut maakte. We gaan proberen de laatste twee duels voor de winterstop in winst om te zetten. Dat zal een lastige klus worden, maar wel een noodzakelijke. We verliezen veel punten in november en dat gaat we recht proberen te zetten. Ik schiet niet in de paniekstand, maar we zijn dit wel aan onszelf verplicht te doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)