JOS/Watergraafsmeer moeizaam via Benschop naar grote KNVB Beker

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft met het bereiken van de halve finale van de districtsbeker een ticket voor de voorronden van de landelijke TOTO KNVB Beker bemachtigd. Imponeren deed de ploeg van Roy van der Mije niet op bezoek bij zaterdag derdeklasser Benschop, winnen wel: 0-1.

Het ticket is binnen. Daar ging het om. Veel meer viel er volgens de oefenmeester niet van de wedstrijd te maken. Vooral omdat JOS in de tweede helft flink door de ondergrens zakte. “Het leek alsof de concentratie volledig weg was. Benschop is amper gevaarlijk geweest, maar zelfs wanneer ze in de buurt kwamen, dacht je: het zal toch niet gebeuren..? Tegen dit Benschop.. De tweede helft was heel slecht en dat moeten de jongens ook weten.”

In de eerste helft legde JOS voetballend een aantal goede dingen op de mat. Het ontbrak aan de juiste afstemming voor het doel. “De veldbezetting voor het doel was niet goed”, zag Van der Mije. “In plaats van dat je onderweg bent wanneer een voorzet gegeven wordt, reageerden we nu pas wanneer de bal er al was. Dan ben je te laat en vervalt de kans.”

De ene keer dat een voorzet, in dit geval van Reggie Schaap, wel een teamgenoot bereikte, was het ook direct raak. Na twintig minuten opende Davey Claus de score met een bekeken schuiver in de verre hoek. Schaap was even later zelf dicht bij de 0-2, maar de lat stond deze treffer in de weg.

Wat de Amsterdammers in de tweede helft lieten zien, valt onder de noemer ‘zo snel mogelijk vergeten’. Een enkele keer ontsnapten de gasten toen nonchalant uitverdedigen niet werd afgestraft en zelfs aanvallend konden zij geen potten meer breken. Alleen een individuele actie van Omar Limon zorgde voor een beetje gevaar. Na een slalom langs een paar verdedigers vond de aanvaller doelman Mitchell van Oort op zijn weg.

Van der Mije was zich ervan bewust dat het in het slot van de competitie een stuk beter moet dan de tweede helft tegen Benschop. “Ik heb de jongens gefeliciteerd met het bereiken van de halve finale en dat extra prijsje. Daarvoor kwamen we hier. Maar we mogen niet vergeten dat de tweede helft heel slecht was. Als we dit tegen DEM doen, hebben we een probleem.” Die topper is zondag. Voor dinsdagavond gold: inpakken en wegwezen.

Met een plek bij de laatste vier verzekerde JOS zich ook voor de landelijke beker. Dat betekent dat de Amsterdammers half augustus al aan de bak moeten. De loting voor de halve finale is donderdagavond. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)