Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer moet koppositie delen met Velsen na verlies in topper

JOS/Watergraafsmeer moet koppositie delen met Velsen na verlies in topper

In de zondag eerste klasse A is koploper JOS/Watergraafsmeer in de topper tegen Velsen onderuit gegaan. In Velsen werd het 3-0. Daardoor ziet de ploeg van Cor ten Bosch de Velsenaren op gelijke hoogte komen. Alleen dankzij een beter doelsaldo staan de Amsterdammers nog bovenaan.

“Ik kan geen enkel positief punt benoemen,” klonk het duidelijk uit de mond van JOS-aanvoerder Teddy Janssen. “Overal waar het mis kon gaan, ging het mis.” De verdediger zag zijn ploeg een totale off-day beleven. De Amsterdammers werd vanaf het begin onder druk gezet door de thuisploeg. “Normaal kunnen we daar nog onderuit voetballen,” aldus Janssen, die constateerde dat de scherpte volledig ontbrak. Ballen werden niet goed aangenomen of meteen weer ingeleverd.

De koploper begon redelijk aan de wedstrijd. Het eerste half uur wist JOS/Watergraafsmeer ondanks de druk stand te houden. Toch werd de ploeg steeds verder teruggedrongen met enkele kansen voor Velsen tot gevolg. Dat kon niet goed blijven gaan, en na 31 minuten viel dan ook de openingstreffer. Marc Kloosterboer kopte een bal van Micha Plug achter JOS-doelman Colby Harmon: 1-0.

Vlak voor de rust verdubbelde Zeno van Ooijen na een individuele actie de score. Even later zorgde Van Ooijen nog bijna voor de 3-0, maar een uiterste redding van Harmon voorkwam een grotere ruststand. In de tweede helft kwam JOS/Watergraafsmeer langzaam terug en wist de bal wat langer bij zich te houden. Tot enig gevaar leidde dit echter niet. Velsen werd nog wel dreigend, maar duurde tot de slotfase van de wedstrijd voordat Patrick Castricum op aangeven van Van Ooijen de 3-0 maakte.

Met deze uitslag liet JOS/Watergraafsmeer een uitgelezen kans liggen op uit te lopen op de concurrentie. Nummer drie Boshuizen verloor namelijk tegen AGB, waardoor de koploper wat meer ademruimte had kunnen krijgen. In plaats daarvan ziet het de tegenstander van vandaag langszij komen. “Het was al spannend, het blijft nu spannend,” moest ook aanvoerder Janssen constateren.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend