Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer ontdoet zich na Houdini-act van Chevremont

JOS/Watergraafsmeer ontdoet zich na Houdini-act van Chevremont

In de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse heeft JOS/Watergraafsmeer door een bijzondere comeback de volgende ronde behaald. De ploeg van trainer Roy van der Mije keek in de 87se minuut nog tegen een 2-3 achterstand aan en wist dit nog voor het laatste fluitsignaal om te buigen in een 5-3 overwinning.

Het begon allemaal heel slecht voor de Amsterdammers. Al in de vierde minuut werd Amin el Hafi de diepte ingestuurd en omspeelde doelman Halil Süzülmüs. Vijf minuten later werd deze voorsprong zelfs verdubbeld door Chevremont. JOS-aanvoerder Teddy Janssen liet zich aftroeven door Tim Blättler, die vervolgens ook Süzülmüs passeerde: 0-2.

Na de slechte openingsfase kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen op de aansluitingstreffer. Omar Limon was tot tweemaal dichtbij, maar moest beide keren zijn meerdere erkennen in Mark Voss. In de 37ste minuut slaagde Renaldo Jongebloet er alsnog in de aansluitingstreffer te maken: 1-2. Nog geen minuut later was de stand door Limon, op aangeven van Reggie Schaap, zelfs gelijk getrokken.

Na een spectaculaire eerste helft begon de tweede helft erg vlak. Pas in de zestigste minuut nam Schaap voor het eerst het doel onder vuur. Zijn inzet ging over. Zeven minuten later was de eerste kans van Chevremont na rust wel direct raak. Een treffer van Rodney Klinkenberg werd wegens buitenspel geannuleerd.

Toch kwamen de bezoekers uit Limburg opnieuw aan de leiding. Er werd niet gefloten voor een overtreding op Raymond Fafiani, waarna Blättler er 2-3 van maakte. JOS ging vervolgens met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd miste Jongebloet een enorme kans. In de slotfase liepen de gemoederen hoog op door het tijdrekken van Chevremont en een paar discutabele beslissingen van het arbitrale trio. Het zorgde er zelfs voor dat Van der Mije naar de tribunes werd verwezen.

Assistent-trainer Tom Verhoek bracht vlak voor tijd Revellinio Slijters in de ploeg en die was een minuut later met zijn eerste balcontact verantwoordelijk voor de 3-3. Een voorzet van Fafiani werd door Voss maar half weggewerkt, waarna Slijters de bal binnen kon schieten. Een verlenging leek in de maak, totdat de Amsterdammers in de 91ste minuut aan de leiding kwamen. In de rebound maakte Jongebloet er 4-3 van. Diep in de blessuretijd werd het ook 5-3. Chevremont-verdediger Sven Meijers werkte een voorzet van Schaap in zijn eigen doel.

JOS/Watergraafsmeer plaatste zich hierdoor voor de halve finale van de nacompetitie. Volgende week komt HVCV uit het Brabantse Heesch op bezoek. Die ploeg was met 3-1 te sterk voor DHC. Een week later vindt de finale plaats, waarin Rood Wit W of Hoogland de tegenstander zal zijn.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt