JOS Watergraafsmeer opent seizoen met overwinning op SV Hoofddorp

Na een weekje trainen startte JOS Watergraafsmeer de voorbereiding tegen SV Hoofddorp. Onder een behoorlijke publieke belangstelling begon trainer Middelbeek  met het team dat het seizoen vorig jaar afsloot met uitzondering van Tom Clobus ( vertrokken naar HBOK ). Zijn vervanger was nieuweling Stefels op de linker spitspositie.

JOS Watergraafsmeer had de eerste helft het betere van het spel en konden elkaar makkelijk vinden, alleen was het tempo waarin dat ging wat langzaam. Maar dat was begrijpelijk gezien de warmte. Het was Richmond Bossman die voor de Amsterdammers de score opende. Uit een voorzet schoot hij de bal onhoudbaar langs de keeper van SV Hoofddorp. JOS Watergraafsmeer bleef het spel dicteren en kregen een paar goede mogelijkheden. Zo werd een kopbal van Bossman van de lijn gehaald en schoot Paul Bekker een 100% kans net naast het doel. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg ook SV Hoofdorp een paar kleine mogelijkheden. Maar de keeper van JOSWatergraafsmeer hield zijn doel schoon.

De tweede helft hadden trainer Simons van SV Hoofddorp en Middelbeek van JOS Watergraafsmeer hun teams gewisseld en mochten de nieuwelingen van JOS Watergraafsmeer en SV Hoofddorp hun kunsten laten zien. En eerlijk is eerlijk: SV Hoofddorp was daar beter in. Zij zetten de verdediging van JOSWatergraafsmeer goed onder druk en dat resulteerde in een verdiende gelijkmaker. Alleen was het na 1 minuut alweer gelijk, het was nieuwkomer Patrick Lokken die de 2-1 binnen schoof.

En even daarna maakte JOSWatergraafsmeer er zelfs 3-1 door goed doorzetten van Lokken kon Thierry van der Kooye simpel scoren. SV Hoofddorp bleef toch het betere van het spel houden en wist weer in de wedstrijd te komen door een fraaie 3-2 te scoren. Maar ook bij SV Hoofddorp was de pijp leeg en daar maakte JOS Watergraafsmeer goed gebruik van en kon Van der Kooye de 4-2 maken. En na balverlies op het middenveld bij SV Hoofddorp kon JOS Watergraafsmeer nog de 5-2 op het bord zetten. Een beetje geflatteerd, maar voor beide ploegen een nuttige oefenpot. Nog een bedankje aan het adres van scheidsrechter J.Jens die dit weekend zijn tweede wedstrijd floot en conditioneel al klaar is voor de competitie.

Verslag: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!