Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer boekt cruciale zege op Dongen
JOS Watergraafsmeer - Dongen

JOS Watergraafsmeer boekt cruciale zege op Dongen

JOS Watergraafsmeer heeft zich zondag in strijd voor lijfsbehoud een belangrijke dienst bewezen. In Amsterdam kreeg de Derde Divisionist het voor elkaar om Dongen met 3-2 te verslaan.

Beide ploegen waren gedurende het eerste kwartier zoekende. Zowel JOS Watergraafsmeer als Dongen leed veel balverlies op het middenveld, waardoor het spelbeeld op en neer ging. Het was binnen twintig minuten Dongen dat de openingstreffer wist te maken. De bal ging plotseling door de verdediging van JOS Watergraafsmeer heen, waarna Fatih Kamaci deze voor zijn voeten kreeg en koelbloedig afmaakte. Lang kon Dongen echter niet van de voorsprong genieten, want binnen een paar minuten was het Revellinio Slijters die zijn team terug in de wedstrijd bracht. Hij krulde de bal schitterend richting de lange hoek: 1-1.

Het doelpunt was zeer belangrijk voor het spel van JOS Watergraafsmeer. De ploeg van Cor ten Bosch begon steeds meer zelfvertrouwen uit te stralen en kreeg nog enkele kansen om zelfs op voorsprong te komen. Waar Kevin Huijsman de bal over werkte, stond ook Dongen-keeper Wessel Sprangers een aantal keer op de juiste plaats om deze op te pakken. Op slag van rust was het alsnog Huijsman die zijn ploeg op voorsprong zette. Een kort genomen corner kwam terecht bij Tim de Jong. Hij gaf de bal laag voor richting Huijsman die raakschoot.

JOS Watergraafsmeer - Dongen

Door de achterstand moest Dongen in de tweede helft komen. De bezoekers begonnen wat aanvallender te spelen en kregen het vlak na rust steeds beter voor elkaar om de opponent vast te zetten. Tot grote kansen kwam Dongen echter niet. Kamaci en Jari Koenraat deden dan wel een poging, maar Edwin Sudibyo hoefde nauwelijks in actie te komen. Aan de andere kant was het ondertussen wel raak. Tony Tol gaf de bal met een boog voor richting Slijters die zijn tweede doelpunt van de middag wist te maken.

Waar de arbitrage in het laatste kwartier een treffer van Dongen afkeurde vanwege buitenspel, was het even later alsnog raak. Kamaci raakte de bal hard met zijn wreef en zag deze binnenkant paal het doel in verdwijnen: 3-2. Wat volgde was een hectische slotfase waarin JOS Watergraafsmeer met alles wat het in zich had probeerde om de voorsprong te verdedigen. Aangezien de scheidsrechter bijna tien minuten besloot bij te trekken, liep de spanning flink op. Uiteindelijk waren het echter de Amsterdammers die met een zege van het veld stapten.

JOS Watergraafsmeer - Dongen

“Dit is een waanzinnige belangrijke overwinning voor onze ploeg, zeker na vorige week”, analyseerde Ten Bosch, wijzend naar de 4-0 nederlaag tegen OFC. “Het is knap hoe we vandaag hebben gestreden. Het waren drie prachtige doelpunten en ik denk dat we terecht hebben gewonnen. Bovendien zijn de drie punten zeer welkom, want zo staan we weer wat verder van de onderste ploegen af.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit
Bekijk hier alle foto’s van Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)