Home / Hoofdklasse A zondag / JOS Watergraafsmeer promoveert naar Derde Divisie

JOS Watergraafsmeer promoveert naar Derde Divisie

JOS Watergraafsmeer is als beste nummer twee van de Hoofdklasse Zondag gepromoveerd naar de Derde Divisie. De Amsterdamse vereniging kreeg deze ochtend een telefoontje van de KNVB met de bevestiging van het heugelijke nieuws. “Voor de club is dit geweldig, want zo hoog heeft JOS Watergraafsmeer nog nooit gespeeld”, reageert hoofdtrainer Cor ten Bosch.

Blijdschap

Het is een terechte beslissing van de KNVB, zo vindt de trainer. Onder meer omdat JOS Watergraafsmeer een wedstrijd minder had gespeeld dan koploper Hollandia. “De inhaalwedstrijd die nog moest worden afgemaakt, waarin we met 1-0 voor stonden, is volgens mij in de beslissing meegenomen. Als die wedstrijd was uitgespeeld, stonden we uiteindelijk ook bovenaan in de competitie. Het had zomaar gekund dat wij buiten de boot hadden gevallen, en dat was jammer geweest. Gelukkig voor ons heeft de bond anders besloten.”

“Afgezien dat ik een JOS-shirtje aan heb, vind ik het meer dan verdiend dat JOS Watergraafsmeer en Hollandia samen promoveren”, vervolgt Ten Bosch. “De clubs stonden namelijk een hoop punten los van de andere ploegen in de competitie. Het is dan gevoelsmatig geen écht kampioenschap, maar dat maakt de blijdschap bij de club en spelersgroep er niet minder om. Ik zit nu twee jaar bij JOS Watergraafsmeer en we zijn twee keer gepromoveerd. Dat geeft aan dat de harmonie tussen de club, spelersgroep en mij onwijs goed is.”

Derde Divisie

Ten Bosch is ervan overtuigd dat zijn selectie klaar is voor de Derde Divisie. “Vorig jaar promoveerden we van de eerste klasse naar de Hoofdklasse en toen riep iedereen ook: ‘Het is heel anders om in de Hoofdklasse te spelen.’ Ik sta simpelweg volledig achter mijn groep. We zijn Reggie Schaap kwijtgeraakt en hebben op dit moment één nieuwe versterking erbij gekregen. Persoonlijk ga ik uit van de kwaliteiten van mijn groep. Dat heb ik vorig jaar gedaan en dat doe ik aankomend seizoen eveneens. Het zal een lastig jaar worden, maar het wordt fantastisch om mee te maken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

JOS Watergraafsmeer verlengt met Plemper: “Vertrouwen is essentieel”

Send this to a friend