Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer speelt ondanks vroege rode kaart voor Westlandia gelijk
JOS Watergraafsmeer - OFC

JOS Watergraafsmeer speelt ondanks vroege rode kaart voor Westlandia gelijk

JOS Watergraafsmeer is woensdagavond tegen een onnodig gelijkspel aangelopen. Waar de Amsterdammers vrijwel het gehele duel met een mannetje meer speelden, lukte het Westlandia in de blessuretijd van de tweede helft alsnog om een gelijkspel te behalen.

Al in het begin van de wedstrijd kregen de bezoekers vanwege een doorgebroken speler te maken met een vroege rode kaart, waardoor JOS Watergraafsmeer tegen tien man kwam te staan. Het zorgde ervoor dat de Amsterdamse vereniging het overwicht had en nadrukkelijk op zoek kon gaan naar de openingstreffer. JOS Watergraafsmeer kreeg wel enkele kansen, maar kreeg het niet voor elkaar om de bal tegen de touwen aan te werken.

Vlak na rust slaagde de gastheer daar alsnog in via Hanne Hagary, maar Westlandia liet zich niet kennen. Na ruim een uur spelen maakte Melvin Vissers gelijk, waardoor JOS Watergraafsmeer opnieuw kon beginnen. De thuisploeg bleef echter het overwicht houden en kwam een kwartier voor tijd door Malcolm Esajas voor de tweede keer in het duel op een voorsprong. Westlandia besloot vervolgens nog meer lange ballen te geven en te hopen dat de bal een keer goed zou vallen. Dat gebeurde ver in de blessuretijd via Kai Verbeek.

De teleurstelling was na de wedstrijd logischerwijs groot bij Ten Bosch. “Dit gelijkspel voelt als een nederlaag”, benadrukte de hoofdtrainer. “We speelde vanavond lang tegen tien man. Als je dan op een voorsprong komt te staan dan moet je het gewoon over de streep trekken. Helaas is ons dat niet gelukt en daar baal ik van. Het is echter niet anders en we moeten vooruitkijken naar de vele wedstrijden die nog gaan komen.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)