Home / Algemeen / JOS/Watergraafsmeer ten koste van AFC’34 naar laatste acht in districtsbeker

JOS/Watergraafsmeer ten koste van AFC’34 naar laatste acht in districtsbeker

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de districtsbeker. De ploeg van Roy van der Mije was op eigen veld met 3-1 te sterk voor competitiegenoot AFC’34. Twee treffers vlak achter elkaar maakten in het laatste kwartier het verschil.

In aanloop naar het duel gingen de gedachten terug naar 5 november, toen de Amsterdammers “een flink pak ros” kregen van AFC’34: 1-6. “Natuurlijk telt zo’n wedstrijd, maar we hebben ook een volwassen groep die zegt: dat moment was een totale offday. We gaan ons toch niet van de wijs laten brengen door AFC’34?! Dan is het mooi dat jongens die de afgelopen weken weinig gespeeld hebben, en nu de kans krijgen, zo’n partij neerleggen. Daar ben ik erg trots op.”

Van der Mije had zijn basisopstelling ten opzichte van de competitiewedstrijd met Velsen op zes plaatsen gewijzigd. Dat was in de openingsfase ook duidelijk te zien. JOS/Watergraafsmeer was zoekende, het spel leek onwennig, en AFC’34 wist daarvan te profiteren. Een vroege treffer van Sercan Yilmaz werd afgekeurd wegens buitenspel, maar halverwege de eerste helft was het wel raak. Stefan Smal reageerde goed op een voorzet van Giovanni Dors: 0-1.

Het antwoord van de thuisploeg volgde verrassend snel. Enkele minuten na de tegentreffer was de stand alweer gelijk getrokken. JOS, dat behoudens een schot van Roy Bussman tegen de lat aanvallend weinig had laten zien, strafte een dekkingsfout van AFC’34 af. Bij een hoekschop van Raymond Fafiani was Gairvyno Zeefuik scherper dan zijn directe tegenstander: 1-1. “Die treffer viel precies op het juiste moment, dat hadden we even nodig.”

Na de gelijkmaker kregen de Amsterdammers meer grip op de wedstrijd. In de tweede helft dicteerde JOS het duel. “Dan zie je de kwaliteiten van deze ploeg naar boven komen. Heel mooi om te zien, daar kan je als trainer echt van genieten”, was Van der Mije lyrisch. De beloning kwam echter pas in het laatste kwartier. Omar Limon zette Davey Claus vrij voor doelman Mike Wesselink en de aanvallende middenvelder maakte geen fout: 2-1.

Nog geen twee minuten later was Limon opnieuw de aangever. Een lange bal werd ongelukkig verlengd door de Alkmaarder, waarna Limon er vandoor kon om invaller Reggie Schaap in staat te stellen de wedstrijd te beslissen met de 3-1. “Als het eenmaal loopt, maken we ook schitterende goals. De jongens die vandaag de kans hebben gekregen, hebben het mij er niet makkelijker op gemaakt voor de komende weken, met Assendelft en de topper tegen Fortuna op het programma.” Van der Mije durfde echter ook vooruit te kijken. “Natuurlijk willen we de beker winnen. Het zou ook een hele mooie afsluiter zijn.”

Kijk hier voor de uitslagen in de districtsbeker

Archieffoto | Omar Limon