Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer vergeet zichzelf te belonen tegen Gemert
JOS Watergraafsmeer - Unitas

JOS Watergraafsmeer vergeet zichzelf te belonen tegen Gemert

JOS Watergraafsmeer heeft zondagmiddag een onnodige nederlaag geleden op bezoek bij Gemert. De ploeg van Cor ten Bosch ging met 4-3 onderuit tegen de nummer twee van de Derde Divisie.

Waar de Amsterdammers het in de eerste tien minuten van de wedstrijd moeilijk hadden, kreeg JOS Watergraafsmeer vervolgens steeds meer grip. Het leidde aan allebei de kanten tot enkele kansen, maar beide ploegen leken met een 0-0 stand naar de kleedkamers te gaan. Dat veranderde echter twee minuten voor rust toen Gemert het lukte om bij een corner de bal het doel in te werken en zo met een voorsprong de rust in te gaan.

Na de rust moest JOS Watergraafsmeer komen en dat lukte direct. Binnen twee minuten stond het namelijk alweer gelijk door een eigen doelpunt van Gemert. De bezoekers hoopten de controle weer te pakken, maar door een slordigheid kwamen ze opnieuw op een achterstand te staan. JOS Watergraafsmeer liet zich echter niet uit het veld slaan en kreeg het na een voorzet van Richmond Bossman voor elkaar om via Nigel Hardenberg opnieuw op gelijke hoogte te komen.

JOS Watergraafsmeer kreeg na de gelijkmaker weer het betere van het spel en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Dat bleek achteraf echter geen goed idee te zijn, want na een misverstand in het eigen strafschopgebied werkte Gemert de 3-2 binnen. Het leverde een flinke klap op voor JOS Watergraafsmeer dat zelfs op een 4-2 achterstand kwam te staan. Via Raymond Fafiani maakte de club nog wel de aansluitingstreffer, alleen het was niet voldoende voor een punt.

Ondanks de nederlaag kon Ten Bosch niets anders dan tevreden zijn over zijn ploeg. “We hebben vandaag echt hard gestreden voor de punten, maar kwamen helaas tekort”, stelde hij. “Gezien het spelbeeld vond ik dat er meer in zat, alleen we kregen het niet voor elkaar om onszelf te belonen. Uiteraard balen we enorm, maar we moeten snel weer vooruitkijken. Volgende week wacht OFC.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit