JOS Watergraafsmeer verliest met negen man van Quick

JOS Watergraafsmeer liep zondagmiddag tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen op. De Amsterdammers keerden met een 1-0 verlies terug naar de hoofdstad.

Bekijk hier het hele programma in de Derde Divisie Zondag

Tegenstander Quick stond na vier wedstrijden op evenzoveel punten, terwijl JOS Watergraafsmeer zeven punten uit vier duels behaalde. De ploeg van trainer Cor ten Bosch was daarom favoriet, al was de tegenstander niet te onderschatten. Quick diende zich in de eerste helft aan, maar kreeg het nauwelijks voor elkaar om tot grote kansen te komen. JOS Watergraafsmeer creëerde ondertussen kleine mogelijkheden, maar kwam eveneens niet tot een doelpunt.

In de tweede helft ontvlamde de wedstrijd. Sjoerd Gerritse maakte vlak na rust een overtreding in het strafschopgebied, waarvoor de scheidsrechter zowel een penalty als een rode kaart gaf. Rachid Bouyaouzan maakte de treffer en JOS Watergraafsmeer moest verder met tien man. De bezoekers gingen opportunistischer spelen en kregen via Hanne Hagary twee kansen op de gelijkmaker, maar de aanvaller was niet gelukkig in de afronding. Toen JOS Watergraafsmeer in de slotfase ook nog eens met tien man kwam te spelen door een tweede gele kaart van Tony Tol, was de wedstrijd gespeeld.

“Persoonlijk vind ik het zuur dat we vandaag met een nederlaag weggaan”, stelde Ten Bosch na de wedstrijd. “Het was een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, maar uiteindelijk staan we wel met lege handen. Het hoort echter ook bij voetbal dat je tegen dit soort verliespartijen aanloopt. Volgende week gaan we tegen DEM weer voor de drie punten.”

Tekst: Jordi Smit