JOS Watergraafsmeer - Unitas

JOS Watergraafsmeer verrast UNA met 1-4 overwinning

JOS Watergraafsmeer heeft de overwinning op Unitas (2-0) van afgelopen week een goed vervolg gegeven. De Amsterdammers waren UNA, dat op de tweede plek staat in de competitie, met 1-4 de baas.

Beide ploegen speelden een matige eerste helft. Waar de eerste tien minuten tot kwartier voor de bezoekers waren, had UNA in het overige gedeelte van het eerste bedrijf het meeste balbezit. Tot grote kansen kwamen beide clubs niet, waardoor de toeschouwers langs de kant naar een matte vertoning keken. Hanne Hagary kreeg vlak voor rust nog wel een grote kans, maar zijn poging ging niet het doel in.

In de tweede helft barstte de wedstrijd echter los. JOS Watergraafsmeer kwam door een doelpunt van Serhat Koç op een achterstand te staan, waardoor de ploeg van Cor ten Bosch iets moest forceren. De bezoekers knokten zichzelf echter terug en kwamen dankzij een rake kopbal van Kevin Huijsman op gelijke hoogte. Vijf minuten later zorgde Hagary voor de 1-2. UNA ging vervolgens alleen maar meer achteruit lopen, waardoor JOS Watergraafsmeer steeds meer het heft in handen nam. Nadat Esajas alleen op de keeper afging en de 1-3 binnenschoot, zorgde Nigel Hardenberg via een strafschop voor het slotakkoord.

Ten Bosch was na afloop trots op de manier waarop zijn ploeg speelde. “Dit was echt een verdiende overwinning”, stelde de oefenmeester, die steeds meer spelers ziet terugkeren na blessureleed. “We zijn inmiddels bijna compleet. Dat betekent dat ik ook weer meer heb om uit te kiezen. We mogen dan wel een iets oudere ploeg hebben, maar onze selectie is zeer uitgebalanceerd. Dan zie je dat we dit soort wedstrijden ook winnend over de streep kunnen trekken.”