JOS/Watergraafsmeer verslaat Leonidas voor terugkeer in Hoofdklasse

JOS/Watergraafsmeer mag zich weer Hoofdklasser noemen. De ploeg van Cor ten Bosch won in de nacompetitiefinale met 3-1 van Leonidas. Pas in de verlenging werd er afstand genomen van de Rotterdammers, die het duel met negen man eindigde.

‘Heb je weleens een trainer meegemaakt met zoveel prijzen?’, vroeg iemand toen het interview met Cor ten Bosch net ten einde was. Het is een feit: elke club onder zijn leiding werd kampioen of promoveerde. De twee meest recente voorbeelden haalde Ten Bosch ook aan tijdens de voorbereiding: met Breukelen gepromoveerd in een nacompetitie met 21 ploegen en bij RODA’23 werd het karwei afgemaakt tegen een ploeg (Schoten) waar eerder dat seizoen nog met 7-0 van verloren werd. “Het is allemaal niet makkelijk of een trucje van 1+1=2. Het is heel hard werken.”

Op het veld van De Meern moest er verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na negentig minuten stond er een 1-1 stand op het niet werkende scorebord. In de veertiende minuut opende Assad El Harti namens Leonidas de score en op slag van rust trok Hanne Hagary de stand gelijk. Aan die 1-1 zat een luchtje van buitenspel toen hij een indraaiende voorzet van Raymond Fafiani controleerde en achter keeper Joao Almeida schoot.

Ook in de tweede helft lukte het JOS/Watergraafsmeer, waar meerdere spelers hun eigen niveau niet haalden, niet om het verschil te maken. De Amsterdammers mochten zelfs doelman Colby Harmon danken dat hij een penalty van El Harti pakte. Aan de andere kant had Hagary de winnende treffer op zijn schoen. De paal stond dit echter in de weg. “Ik was geen minuut bang. Leonidas heeft een aardige ploeg, maar wij hebben een betere. Als iedereen bij ons zijn stinkende best doet, hebben wij echt een goed team.”

In de verlenging kwam dat ook naar boven, al kon Leonidas ook weinig tegengas meer bieden. Dat had mede te maken met een slechte arbitrage. Een rode kaart voor Tsanislav Tsankov (natrappen) was overduidelijk, maar de rode prent voor Carlos Ramos (vermeende slaande beweging die alleen door de assistent-scheidsrechter werd waargenomen) niet. Met negen tegen elf was het eigenlijk een ongelijke strijd. Door een rake penalty van clubtopscorer Malcolm Esajas en een late treffer van invaller Stefan Schipper liep JOS uit naar een 3-1 zege.

Ten Bosch bracht de Amsterdammers in zijn eerste seizoen terug naar de Hoofdklasse. “JOS werd een beetje de Poulidor (bekende wielrenner, red.) van de eerste klasse: steeds net niet”, zegt Ten Bosch. “Je moet op een gegeven moment voor jezelf uitmaken: kan ik het of niet? Met deze groep kunnen wij het en dat was voor mij ook de uitdaging. Bij een club die ik al jaren ken, en waar mensen zitten die ik een warm hart toedraag, ben ik blij dat het mij gelukt is. Dat maakt het toch iets speciaals.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de nacompetitie.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)