Floris Burgers

JOS Watergraafsmeer versterkt zich met Floris Burgers

JOS Watergraafsmeer heeft een belangrijke versterking voor volgend seizoen binnengehaald. Floris Burgers, die jarenlang in de jeugdopleiding van NEC zat en anderhalf jaar voor FC Oss voetbalde, sluit na de zomer aan bij de mannen van Cor ten Bosch.

Transfer

Burgers was reeds vijf seizoenen actief bij Hercules. “Ik heb het daar altijd enorm naar mijn zin gehad, maar ik woon al een tijdje in Amsterdam. Het leek me dan ook een keer leuk om in de stad te gaan voetballen. Toen kwam JOS Watergraafsmeer op mijn pad. De club sprak me eigenlijk gelijk enorm aan.  Ik ben op gesprek geweest en kreeg daar een goed verhaal voorgeschoteld. Bovendien vond ik de hoofdtrainer (Cor ten Bosch, red.) een aardige man. Het is simpelweg een leuke, Amsterdamse club.”

De middenvelder liet zich tijdens de gesprekken informeren over de speelwijze van de club. “JOS Watergraafsmeer speelt aanvallend voetbal, is graag aan de bal en heeft hoge ambities. Mocht de club in de hoofdklasse blijven, dan gaat het volgend seizoen wederom voor het kampioenschap. Wanneer JOS Watergraafsmeer deze zomer weet de promoveren, wil het een stabiele derde divisionist worden. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Of ik een basisplaats krijg? Garantie op basisplekken heb je nooit, maar ik denk dat ik op derde divisieniveau de afgelopen jaren wel mijn sporen heb verdiend. Als ik dat het volgende seizoen gewoon laat zien, dan weet ik zeker dat ik bij JOS Watergraafsmeer belangrijk kan zijn.”

Hercules

De 26-jarige Burgers kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Utrecht. “Hercules is écht mijn club. Ik kom uit het oosten van het land en toen ik in het westen ging voetballen, ben ik bij Hercules terechtgekomen. Dat was een schot in de roos, want bij Hercules zitten hele leuke mensen. Bovendien is het simpelweg een leuke club om te spelen. Ik heb in die vijf jaar bijvoorbeeld een bekerwedstrijd tegen FC Groningen gespeeld en tegen Spakenburg voor promotie naar de derde divisie gevoetbald. Dus ik heb zeker een blauw-wit hart, maar aan alles komt een einde. Het doet me pijn om Hercules achter te laten, maar de uitdaging die in het verschiet ligt, doet die pijn wel weer verzachten.”

Persoonlijk vond Burgers het niet eenvoudig om zijn huidige club na al die jaren vaarwel te zeggen. “Het mooie van voetbal is dat je via je hobby nieuwe mensen leert kennen. Mensen met allerlei verschillende achtergronden, want de advocaat speelt mee, maar ook de bouwvakker. Daarom vind ik het leuk om af en toe van omgeving te veranderen, omdat je daardoor nieuwe mensen leert kennen. JOS Watergraafsmeer was een mooie mogelijkheid.”

Burgers hoopt zijn langdurige verblijf dit seizoen goed af te sluiten. “We staan bovenaan in de tweede periode. Ik hoop, mits de coronacrisis het toelaat om dit seizoen af te maken, bij Hercules met een periodetitel af te sluiten. Promotie afdwingen zou inderdaad helemaal geweldig zijn. Of we daar als team al aan toe zijn, is echter de vraag. We moeten in ieder geval de tweede periode pakken, zodat we aan het einde van het seizoen voor dat doel kunnen voetballen.”

Ambities

De ambities van Burgers liegen er de komende jaren niet om. “Ik vind het leuk om bij een team te voetballen dat elk jaar beter wordt. Dus ik hoop dat bij JOS Watergraafsmeer wederom mee te maken, net zoals ik dat bij Hercules heb meegemaakt. Twee weken geleden ben ik even gaan kijken, maar de club heeft gewoon een ontzettend goede selectie. Als de competitie wordt hervat, ben ik ervan overtuigd dat de club het enorm goed gaat doen. JOS Watergraafsmeer zou dit seizoen zomaar eens kampioen kunnen worden. Mocht het alsnog niet lukken, dan gaan we het volgend seizoen afdwingen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

79-jarige verzorger Mounoury: “Ga zeker nog vijf jaar door”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)