JOS/Watergraafsmeer via Legmeervogels naar tweede ronde

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft de eerste stap gezet richting een snelle terugkeer naar de Hoofdklasse. De ploeg van Roy van der Mije versloeg competitiegenoot Legmeervogels met 1-2 en krijgt in de tweede ronde het Limburgse Chevremont op bezoek.

De Amsterdammers begonnen erg fel aan het nacompetitieduel en kregen na ruim tien minuten de eerste grote kans. Renaldo Jongebloet zag zijn inzet van de doellijn gehaald worden. Legmeervogels kwam hierna iets meer in de wedstrijd, maar veel gevaar kon de ploeg van Michel Nok niet stichten. Het bleef bij een schotje van Yasin Poyraz (ex-JOS) dat gevaar vormde voor doelman Edwin Sudibyo.

Vijf minuten voor rust werd de score verdiend geopend door JOS/Watergraafsmeer. Een voorzet van Gairvyno Zeefuik werd door Jongebloet eenvoudig bij de tweede paal binnen getikt: 0-1.

Legmeervogels wist dat het in de tweede helft meer moest laten zien en schoot uit de startblokken. Een schot van Damien de Vegt scheerde rakelings over het doel van de bezoekers. Nog geen minuut later lag aan de andere kant van het veld de 0-2 in het Uithoornse net. Doelman Patrick Brouwer kon de kopbal van Omar Limon nog tegenhouden, maar werd in de rebound van de clubtopscorer (op aangeven van Davey Claus) alsnog gepasseerd.

De thuisploeg ging wat opportunistischer spelen en dit resulteerde in een late aansluitingstreffer. De bal viel gelukkig voor de voeten van De Vegt en hij schoot, buiten het bereik van Sudibyo, de 1-2 binnen.

In de allerlaatste minuut van de wedstrijd leek Legmeervogels zelfs op gelijke hoogte te komen. Een voorzet vanaf de linkerflank werd goed verlengd door De Vegt en bij de tweede paal binnengekopt door Jordi van Gelderen, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Hierdoor gaat JOS/Watergraafsmeer verder in de nacompetitie. Zondag komt Chevremont, de nummer twee van de eerste klasse D naar Sportpark Drieburg toe.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie zondag.