Home / Derde Divisie zondag / JOS Watergraafsmeer wint na 0-3 achterstand alsnog van koploper OFC
JOS Watergraafsmeer - OFC

JOS Watergraafsmeer wint na 0-3 achterstand alsnog van koploper OFC

JOS Watergraafsmeer heeft in een bizar duel met OFC een razendknappe zege behaald. De Amsterdammers wonnen in een volgepakt sportcomplex met maar liefst 5-4 van de koploper.

Aangezien beide ploegen bekendstaan om hun aanvallende voetbalgedachte, waren de verwachtingen in aanloop naar de wedstrijd hooggespannen. In de eerste helft nam OFC direct het heft in handen en creëerde het de eerste kansen via Niels Springer, Max Veerman, Genridge Prijor en Niels Butter. Alle vier kregen ze het echter niet voor elkaar om een doelpunt te maken, waardoor het 0-0 bleef staan. Na een half uur spelen kwam OFC vervolgens alsnog op een voorsprong. Eric Veerman combineerde schitterend met Springer, waarna hij zélf de openingstreffer maakte.

Waar JOS Watergraafsmeer hard werkte om in de buurt van de doelgebied van OFC te komen, lukte het team van Cor ten Bosch het niet om grote kansen te krijgen. Nigel Hardenberg was nog het meest dichtbij toen hij na een schitterende dieptepass van Richmond Bossman alleen op de keeper afging. Zijn schot was echter niet overtuigend, waardoor Mike Grim de bal eenvoudig kon oppakken. OFC maakte ondertussen de 0-2, nadat Mohamed Chih prachtig combineerde en de bal vervolgens in de hoek raakschoot.

JOS Watergraafsmeer - OFC

De thuisploeg hoopte goed uit de kleedkamer te komen, maar ook dat lukte niet. JOS Watergraafsmeer had dan wel wind mee, waardoor het eenvoudiger de aanvallers kon bereiken, maar OFC bleef het meest gevaarlijk. De bezoekers kwamen zelfs op een 0-3 voorsprong te staan door Springer. Het leek afgelopen te zijn voor JOS Watergraafsmeer, maar een doelpunt van Tim Plemper gaf de ploeg plotseling hoop. Kort daarna zorgde Revellinio Slijters zelfs voor de 2-3, waardoor het plotseling nog spannend werd.

JOS Watergraafsmeer begon steeds meer geloof te krijgen in een goede uitslag, terwijl OFC achteruit ging lopen en zelfs meermaals in de fout ging op het middenveld. Het zorgde voor de gelijkmaker. Toen Plemper in het strafschopgebied van de opponent plotseling ten val kwam en JOS Watergraafsmeer een strafschop mee kreeg, was het Raymond Fafiani die raakschoot: 3-3. Als klap op de vuurpijl lukte het Fafiani kort daarna ook nog eens om zijn ploeg op een 4-3 voorsprong te zetten.

Het feest op het sportpark was op dat moment compleet, maar het betekende allerminst dat OFC zichzelf eenvoudig overgaf. De Oostzaanders kwamen na de achterstand weer beter in de wedstrijd en kregen enkele kansen om weer gelijk te maken. Prijor en Veerman misten nog, maar Joël Donald kreeg het wél voor elkaar om Edwin Sudibyo te verschalken. De gelijkmaker leek OFC het vertrouwen te geven dat het nodig had. Het was JOS Watergraafsmeer echter dat de overwinning binnensleepte. Fafiani draaide de bal bij een corner direct het doel in: 5-4.

JOS Watergraafsmeer - OFC

Ten Bosch was na de wedstrijd nog altijd perplex van wat hij zag. “De veerkracht van dit team was vandaag geweldig”, liet de oefenmeester weten. “We misten zes basisspelers, waardoor we creatief moesten zijn. Van tevoren was ik daarom benieuwd hoe het elftal zich zou houden. Na de 0-3 had ik er eerlijk gezegd een hard hoofd in, maar dan is het geweldig hoe we terugkomen. Uiteraard verdient Fafiani een groot compliment voor wat hij weer liet zien. Het hele elftal heeft het echter goed gedaan.”

OFC-oefenmeester Bert Blank baalde logischerwijs ervan dat zijn ploeg een 0-3 overwinning weggaf. “Het was voor de neutrale toeschouwer een spectaculair duel”, stelde hij. “Ik denk dat we een goede eerste helft hadden, maar na rust kwamen we helaas in de problemen. Aan het einde van de wedstrijd probeerden we nog wel genoeg om minimaal een punt mee te nemen, maar helaas lukte dat niet.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)