JOS Watergraafsmeer wint van NVC met 3-0

In de zondag eerste klasse A heeft JOS Watergraafsmeer een klinkende zege geboekt. De kampioen was in eigen huis met 3-0 te sterk voor laagvlieger NVC. Jos blijft door de zege riant aan de leiding. De ploeg heeft uit 24 wedstrijden 57 punten behaald.

Op voorhand een wedstrijd die voor JOS Watergraafsmeer alleen belangrijk was om Paul Bekker en Patrick Lokken omhoog te brengen in het topscorer klassement. Het was Paul Bekker die er een doelpunt bij kon schrijven. Het was voor NVC zeker zaak om bij JOS Watergraafsmeer een positief resultaat te halen, omdat degradatie nog steeds op de loer ligt. Maar daar was het kwaliteitsverschil te groot voor. JOS Watergraafsmeer speelde op zeventig procent van hun kunnen en toen het al na zes minuten 1-0 stond kon JOS Watergraafsmeer rustig achterover leunen. De kampioen liet NVC het spel maken.
Keeper

Alex de Bruijne hoog boven de verdediging.

Trainer Sander Middelbeek gaf Richmond Bossman rust en liet Thierry van der Kooye in de spits beginnen. JOS Watergraafsmeer begon met veel druk en dat gaf al naar zes minuten resultaat, het was Paul Bekker die de bal uit een hoekschop van Roy Bussman binnen kopte. Daarna probeerde NVC het JOS Watergraafsmeer wel moeilijk te maken, maar daar had het de kwaliteit niet voor. JOS Watergraafsmeer kreeg zeker de kans om de score en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar het was daar te slordig in. De rust werd met 1-0 afgesloten.

Bussman

Roy Bussman snelt langs zijn tegenstander.

Na rust hetzelfde spelbeeld met een krachteloos aanvallend NVC en afwachtend JOS Watergraafsmeer dat nu wel wat geconcentreerder speelde. Het was Patrick Lokken die vier minuten na rust keeper Roelofsen van NVC met een leep balletje via de onderkant van de lat verschalkte: 2-0.

Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en leek het er op dat de score nog hoger zou worden. Maar of Koningsdag daar iets mee te maken had dat de scherpte er niet echt was zal een vraag blijven. Want de kansen waren er wel maar die bleven onbenut. Totdat invaller Richmond Bossman in de 84e minuut de 3-0 binnen schoot. Hij kon dat doen, omdat keeper Roelofsen een hard schot van 25 meter van Roy Bussman maar net kon stoppen, Richmond Bossman had met de rebound weinig problemen.

Bossman 3-0

Richard Bossman scoort de 3-0.

Resumerend was het een simpele overwinning voor JOS Watergraafsmeer en laat het aan iedereen zien dat zij een waardig kampioen zijn.

Tekst en foto’s: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)