JOS Watergraafsmeer zwaar onderuit tegen VVSB

JOS Watergraafsmeer heeft zichzelf zaterdagmiddag een slechte dienst bewezen. De uitwedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout werd met maar liefst 5-2 verloren. Bij rust stond er een gelijke stand op het scorebord: 1-1. Bij winst op het hooggeklasseerde VVSB hadden de Amsterdammers een mooie stap omhoog kunnen zetten op de ranglijst in de zondag derde divisie, maar dat kwam er niet van.

JOS kwam al in de derde minuut op een 0-1 voorsprong door een benutte strafschop van Raymond Fafiani, na een overtreding van VVSB-er Nicky Eekhout (geel) op Owusu-Anash. Wat een spectaculaire start, de spirit was enorm! JOS probeert via venijnige tegenstoten de thuisploeg pijn te doen, VVSB heeft na de openingstreffer van JOS wel een optisch veldoverwicht, maar kan nauwelijks kansen creeren. JOS wordt wederom gevaarlijk via Richie Owusu-Anash en Nigel Hardenberg, maar VVSB doelman Ruben Valk redde knap op hun inzetten.

Na een half uur spelen komt de thuisploeg op gelijke hoogte. Danny Bakker mag op aangeven van Leroy George (o.a. ex NEC, Sparta, FC Utrecht) de 1-1 tegen de touwen schieten. George bleek een ware plaag voor de defensie van JOS. Het gevaar voor rust is niet geweken voor JOS. Sam Nijpels moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat Ian van Otterlo gevaarlijk kan worden en de schade voor JOS gelijk al groter wordt.

Na rust gaat VVSB verder met de aanval zoeken. Dat resulteert direct na rust in een 2-1 voorsprong voor VVSB. Waar voor rust George de aangever was, daar is hij nu de afmaker op aangeven van VVSB-er Jesse van Nieuwkerk. JOS zit niet bij de pakken neer en krijgt vrijwel direct na de tegenslag een enorme kans op de 2-2:  Hanne Hangary ziet zijn dubbele poging gekeerd worden door doelman Valk.

Drukke middag voor JOS keeper Bas Schol

Na een goed uur goed VVSB het duel in het slot: opnieuw is het George die mag binnenschieten, ditmaal was Tim de Rijk de aangever en staat er een 3-1 tussenstand op het bord met nog ruim 20 minuten op de klok.

Een kwartier voor tijd is het duel definitief gespeeld als VVSB via Ian van Otterlo de 4-1 aantekent, waarbij twee keer JOS verdedigers Nijpels en Boersma uitglijden. Als er nog iets van hoop was op een resultaat, dan vervloog dat via opnieuw Leroy George luttele minuten later. Hij kan de 5-1 maken, al is dat voor de verdere statistieken. Evenals het doelpunt van Malcolm Esajas die namens JOS tien minuten voor het einde de 5-2 maakt, een doekje voor het hevig bloeden. Toch creert JOS daarna nog enkele mogelijkheden, het bleef strijden voor een beter resultaat. Het tweede en laatste  doelpunt voor JOS deze middag zal de pijn van de nederlaag nauwelijks verzachten. Er waren kansen op 5-3 of stiekem meer. JOS kon zonder de broodnodige drie punten in de bus weer terug naar de hoofdstad.

Cor ten Bosch: “We begonnen goed aan de eerste helft, tot op de puntjes scherp na de mindere november maand. We hebben als team hard gestreden en daar ben ik super tevreden over. Minder goed is dat we het duel in 10-15 minuten na de rust verliezen. We zijn niet bovenliggend geweest, maar we hebben wel goed meegedaan. We hielden het ook goed vast. Als je de hele wedstrijd bekijkt was de verhouding was 60/40. We zijn op de belissende momenten misschien net niet goed genoeg, soms ook gewoon een beetje pech met kansen missen in het veld, wat blessures. VVSB is trouwens fysiek een heel sterke ploeg, condineel beresterk. Wij kunnen als JOS een 9 halen maar ook zakken naar een 3. Ik heb zaterdagmiddag uiteindelijk zo’n 50 minuten een heel goed JOS gezien en een geweldige Revellinio Slijters.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)