JOS Wgm eruit met penalty’s

JOS Watergraafsmeer is er vandaag niet geslaagd om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. Na een 1-0 verloren wedstrijd tegen SC Feyenoord moesten er penalty’s aan te pas komen om een beslissing te forceren. Hierbij miste JOS de derde penalty. Na een mooi seizoen is het dus over voor de ploeg van Sander Middelbeek. Feyenoord gaat door in de play-offs, al is het de vraag waar zij om spelen. De club besloot eerder om te stoppen met prestatievoetbal op zondag.

JOS was met een goed gevoel en een 2-1 voorsprong afgereisd naar Rotterdam, waar het een sfeerloos Varkenoord aantrof. De Amsterdammers zaten vanaf het begin echter geen moment in de wedstrijd. Het weer en het zware veld zorgden voor veel lange ballen, een spel waar JOS niet succesvol mee is. Richmond Bosman kreeg een mogelijkheid om de score te openen. Hij schoot op aangeven van Maurice Renger de bal hard in, maar keeper Partrick Bentem dook de bal uit de hoek in de 30e minuut. Met een beetje geluk had Ivo Pas even voor rust JOS ook op voorsprong kunnen zetten, maar zijn kopbal raakte de lat.

20052013 Feyenoord-JOS2

Na rust kwam JOSWatergraafsmeer beter in het spel en zette SC Feijenoord onder druk. Daardoor  kreeg SC Feijenoord wel wat meer ruimte om te counteren De stand was echter in het voordeel van JOS. Dit was voorbij toen SC Feyenoord de 1-0 maakte, uit een vrije trap die op het doel van keeper Martijn Middelbeek werd geschoten. De keeper zag de bal niet goed aankomen en kon hem even later uit het net halen. Bij deze stand dreigde de verlenging en zo gebeurde het. De extra 2×15 minuten waren een aanslag op de conditie op het zware veld. Voor JOSWatergraafsmeer begon de verlenging uitstekend doordat Melvin Robert met een afstandschot de stand in de derde minuut op 1-1 zette. Dat zou genoeg zijn om de volgende PD wedstrijd te halen, maar vlak voor het einde van de eerste verlenging was het SC Feijenoord aanvaller Kevin Muanza die tussen twee JOSWatergraafsmeer verdedigers door vloog en de bal hard langs Martijn Middelbeek schot.2-1. Dus was het weer gelijk in de onderlinge stand.

In de tweede verlenging had het leidende trio ook wat last van het weer want er werden een aantal vreemde beslissingen genomen, met als sluitstuk een beslissing vlak voor tijd. Arthur van Metelen kreeg een diepe pass, ging het strafschop gebied in en werd getackeld. Scheidsrechter Westerbroek zag er echter niets in. De stand veranderde niet meer en er moesten penalty’s worden genomen. SC Feijenoord was daar beter in dan JOSWatergraafsmeer. SC Feijenoord scoorde ze alle vijf en voor JOSWatergraafsmeer was het alleen Bas ter Haak die de derde penalty op de lat schot. Zo eindigde het avontuur van promotie naar de hoofdklasse voor JOS.