JOS Wgm loopt schade op bij AFC 34

JOS Watergraafsmeer heeft vanmiddag in een zeer harde wedstrijd twee punten laten liggen. De ploeg van Sander Middelbeek kwam tot twee keer toe terug van een achterstand en liep uiteindelijk met een 3-3 stand van het veld af. AFC 34 schuwde vanaf het beginsignaal geen enkele mogelijkheid om de Amsterdammers uit hun spel te halen. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten en twee rode. Middelbeek wil niet spreken van puntverlies. Hij vond dat zijn ploeg slimmer had kunnen spelen, maar omschreef de wedstrijd als een zeer lastige middag. Voor de stand in zondag 1a maakt het niet veel uit. Hoogstwaarschijnlijk zal het tot de laatste wedstrijd spannend blijven. De Dijk, JOS Watergraafsmeer en Zeeburgia hebben nu alle drie evenveel verliespunten.

Middelbeek was het meest ontdaan van de rode kaart die speler bas ter Haak kreeg.
Middelbeek:’Ik heb het over Bas ter Haak. Die heeft in zijn hele leven misschien twee gele kaarten gekregen. Hij tuimelt over een tegenstander heen en de scheidsrechter beoordeelt dat als natrappen. Belachelijk. Gelukkig heeft de betreffende speler van AFC 34 achteraf een ontlastende verklaring afgelegd.’

24032013 AFC34JOS 1

Dit voorval vond pas plaats in de tweede helft. De wedstrijd begon met een tot de tanden toe gewapend AFC 34. Misschien niet zo vreemd tegen de koploper, maar het was onduidelijk waar de scheidsrechter de grenzen legde. Er ontstonden direct veel irritaties op en rond het veld. JOS probeerde toch te blijven voetballen. In de 30e minuut had het zelfs een beetje geluk toen Tom Cobus de bal inschoot en de scheidsrechter zag dat er hierbij een arm werd geraakt. Ook Middelbeek was enigszins verbaasd dat de bal op de stip ging. Maurice Renger profiteerde van dit buitenkansje en zette JOS vanaf elf meter op 0-1.

Op dat moment was JOS de betere ploeg en probeerde met voorsprong de rust te halen. Het werd echter een achterstand. Allereerst zag het een schot van AFC 34 van zo’n vijfentwintig meter fraai in het eigen doel belanden en in de blessuretijd van de eerste helft trapte keeper Martijn Middelbeek de bal niet lekker weg, net als zijn verdediging. AFC 34 profiteerde en maakte de 2-1. Nu was het wel rust.

Werk aan de winkel voor JOS in de tweede helft dat wel snel weer gelijk kwam. Een corner van Maurice Renger waaide in één keer het doel in. JOS kon niet lang genieten van de voorsprong. Door zwak verdedigen zag het AFC 34 weer op voorsprong komen. En toen begon het echt grimmig te worden. Eerst werd de spits van AFC 34 van het veld gestuurd doordat hij eerst een gele kaart kreeg en deze vervolgens uit de handen van de scheidsrechter probeerde te slaan. Direct douchen was het antwoord van de leidsman hierop. En toen het voorval met Bas ter Haak, die mag hopen op clementie van de KNVB. Gelukkig was er nog altijd Paul Bekker. Hij scoorde uit het niets de gelijkmaker. Na deze 3-3 kreeg JOS zelfs nog kansen op meer. Het bleef echter bij een punt en met het uitvallen van Dion Glumac met hamstringproblemen en de rode kaart van Ter Haak was er toch wel wat schade vandaag.

Trainer Middelbeek zag ook het positieve.
Middelbeek:’Een lastige middagje waarin we toch twee keer terugkomen van een achterstand. Daar heb ik de jongens mee gecomplimenteerd. Verder maak ik me niet zo druk. We hebben een fantastisch jaar en de titelstrijd gaat nog heel lang duren.’

Volgende week kan JOS zomaar een prijs in de wacht slepen. Op paaszaterdag mag het zelf thuis tegen Uitgeest proberen te winnen. Mocht dit lukken en De Dijk verspeelt punten tegen Zeeburgia, dan haalt men de tweede periode binnen.’

Foto’s: Piet Pas.