JOS Watergraafsmeer verliest ook bij Hoogland

JOS wil Pasen snel vergeten

JOS Watergraafsmeer heeft een dramatische Paasweekend achter de rug. Zaterdag werd met 1-0 verloren van Uitgeest en ook vanmiddag werden er geen punten mee genomen bij Hoogland (2-1). Door deze twe nederlagen is de achterstand op De Dijk zes verliespunten. Ook geen tweede periode naar De Dijk.

Dit verlies zal hard zijn aangekomen. Zeker gezien de wedstrijd waarin JOS Watergraafsmeer duidelijk de boven liggende partij was. Het probleem bij JOS Watergraafsmeer zijn de individuele fouten en dan vooral in de verdediging.

De Amsterdammers begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Uit een vrijetrap van Alex de Bruijne, van zo’n vijftig meter, schoot hij de bal  over de te ver voor zijn doel staande keeper Bruins. En dat al na 54 seconden. Een droomstart voor de ploeg van Sander Middelbeek.

Het zag er dus naar uit dat JOSWatergraafsmeer voor de eerste keer voor een overwinning ging halen bij VV Hoogland. Maar daar dacht scheidsrechter Van Genderen schijnbaar anders over. Hij keurde twee glas zuiveren doelpunten van JOSWatergraafsmeer af en verzuimde de ploeg nog een strafschop toe te kennen. De irritatie steeg en dat resulteerde in een aantal gele kaarten voor de Amsterdammers.

Het was VV Hoogland dat in de elfde minuut op gelijke hoogte kwam door verdediger Kreijne uit een vrijetrap. Hij raakte de bal half en die dwarrelde hoog in het doel waar bij keeper Martijn Middelbeek er niet goed uit zag. JOSWatergraafsmeer had het beste van het spel in deze matige wedstrijd maar zag toch VV Hoogland op voorsprong komen door Youssef Salama. In de 21ste minuut werd hij de diepte in gestuurd en ronde knap af.

JOS Watergraafsmeer kon dus op nieuw begingen maar het liep steeds op de muur van Hoogland die zich uitsluitend op verdedigen concentreerde. Na de rust het zelfde spelbeeld een aanvallend JOSWatergraafsmeer maar met te weinig inspiratie. Daar kwam ook nog bij dat spits Paul Bekker zijn vizier niet op scherp had staan.

Even zag het er naar uit dat het gat in de verdediging gevonden was. Maurice Renger soleerde door de verdediging heen en werd van achter aan zijn shirt getrokken. Scheidsrechter Van Genderen wees resoluut naar de stip. Gaf de speler van VV Hoogland een gele kaart maar dat moest voor een door gebroken speler natuurlijk rood zijn. Deze penalty werd door Roy Bussman veel te slap in geschoten en daar had keeper Sebastiaan Bruins geen moeite mee.

JOSWatergraafsmeer bleef aanvallen en VV Hoogland beperkte zich alleen maar tot verdedigen en met een discutabel fluiten scheidsrechter haalde VV Hoogland onverdiend het einde met een overwinning. En daar waren ze best blij mee. Voor JOSWatergraafsmeer een flinke domper .

Verslag en foto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!