JOS wint met 10-0 in beker

Met welk doel vierde klasser SV Zeist naar Amsterdam was gekomen voor deze beker wedstrijd werd duidelijk na de wedstrijd. Met alle eerlijkheid moet wel gezegd worden dat SV Zeist aantrad met veel geblesseerde spelers. Daarnaast kwam het aat aan op sportpark Drieburg omdat zij de weg niet konden vinden. JOS Watergraafsmeer gaf vanaf het begin te kennen dat er geen twijfels moesten zijn over het behalen van de volgende ronde.

Met snelle aanvallen werd het SV Zeist al snel duidelijk dat zij een moeilijke middag zouden krijgen in Amsterdam. Het was Bas ter haak die al na zeven minuten doel trof. Toen Tom Clobus in de 19e minuut met een fraaie boogbal de keeper van SV Zeist versloeg hadden de bezoekers al snel door dat het krachtverschil tussen beide teams te groot was. JOS Watergraafsmeer domineerde op alle fronten en de stand werd via Malvin Robert (3-0) en Jaap Lorier (4-0) uitgebouwd. Dat het met de rust nog maar 4-0 stond mocht een wonder wezen maar dat kon het publiek op deze winderige zondag middag niet deren. Zij vermaakten zich uitstekend met een goed en geconcentreerd JOS Watergraafsmeer en het geklungel van de grensrechter van SV Zeist. Ook deed onze scheidsrechter een komische duit in het zakje door weinig te fluiten maar veel in de weg te lopen.

Na de rust kon SV Zeist het tempo van JOS Watergraafsmeer conditioneel helemaal niet meer bijbenen en was alleen de keeper die er voor zorgde dat de score nog redelijk in verhouding bleef. Het was invaller Aldin Mehanovic die de 5-0 in 48ste minuut binnen schoot. Met een fantastisch geplaatst schoot vloog de bal onhoudbaar in de kruising. Jaap Lorier schoof daarna de bal uit een voorzet in de 53ste minuut binnen. Daarna was het Maurice Renger die als aanvoerder ook even de aandacht op eiste en binnen twee minuten de stand met twee doelpunten naar 8-0 tilde. Met nog een kwartier te spelen konden de dubbele cijfers gehaald worden. Zeker nadat Tom Clobus de 9-0 er in trapte, maar de bal wilde er vervolgens maar niet in. SV Zeist spelers liepen op hun tandvlees, maar uiteindelijk was het toch Jaap Lorier die zijn hattrick maakte in de 90ste minuut. De wedstrijd was hiermee ook meteen ten einde gebracht, en dus mag JOS Watergraafsmeer in de tussenronde proberen tegen of zwanenburg of margreb’90 9die wedstrijd is aanstaande dindsdag) een ronde verder te komen.

Kijk voor alle bekeruitslagen en het programma op de bekerpagina.