JOS wint na slappe start

JOS Watergraafsmeer is de openingsdag uiteindelijk zonder kleerscheuren doorgekomen. In Uitgeest werd de plaatselijke club met 1-2 verslagen.  Het was niet altijd even best en Renger miste nog een strafschop maar uiteindelijk waren de punten binnen.

JOS Watergraafsmeer kon na negentig minuten opgelucht adem halen want de drie belangrijke punten waren binnen. Lang zag het daar niet naar uit. Al na zeven minuten keek de ploeg van Sander Middelbeek tegen een achterstand aan. Middelbeek: “We zijn met een verkeerde houding aan de wedstrijd begonnen. We waren echt aan het ‘kloten’” Ook na die tegentreffer waren de Amsterdammers nog niet wakker. Pas na een minuut of twintig kwam de ommekeer. Een merkwaardig incident lag daar aan ten grondslag. JOS wilde een bal uispelen maar de bal bleef hangen in het stroperige veld. Commotie ontstond en uiteindelijk werd het wat onvriendelijker. Het schudde de ploeg in ieder geval wakker. De irritaties hingen nog wel in de lucht. Chamiel Hok-a-Hin speelde de bal te ver voor zich uit en wilde dat met een sliding herstellen maar wat volgde was een zware overtreding. Een terechte rode kaart was het gevolg.

Het was wel het sein voor JOS Watergraafsmeer om er vol voor te gaan. Gewoon met de simpele middelen: hard werken. Het resulteerde uiteindelijk in een strafschop. De normaal gesproken trefzekere Renger schoot de bal echter naast de kruising.

De tweede helft was volledig voor JOS. Uitgeest durfde niet meer en koesterde de voorsprong. Toch hadden de gasten de hulp van Uitgeest nodig om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van de thuisploeg werd kort genomen maar een medespeler lette niet op. Paul Bekker pakte de bal en keek de scheidsrechter nog even vragend aan of de vrijetrap wel echt genomen was. De arbiter knikte bevestigend en Bekker kon vervolgens alleen op de keeper af en eenvoudig voor de 1-1 zorgen.

Na het inbrengen van Jaap Lorier, vorig seizoen vele malen trefzeker maar nu op de bank beginnend, kreeg Jos nog meer de overhand. Het was uiteindelijk Lorier die Maurice Renger in staat stelde om de winnende treffer te maken. Die viel tien minuten voor tijd.

Het was niet altijd best wat de Amsterdammers lieten zien maar de punten zijn wel binnen. Middelbeek: “Ik hoop dat we een goede les hebben  gehad vandaag want zo goed zijn we ook weer niet. De stemming zit er in ieder geval goed maar we moeten ons realiseren dat we het niet kunnen permitteren om op halve kracht te spelen.”