Rocky Schultz toont trots de beker nadat Zeeburgia in de finale was verslagen

JOS wordt beloond voor bekersucces

JOS Watergraafsmeer mag komend seizoen mee doen aan de landelijke KNVB beker voor profclubs.  De Amsterdammers zijn de beste verliezend kwartfinalist van West 1 en nemen daar door de ploeg over van GVVV. De Veenendalers plaatste zich al voor de landelijke beker omdat ze uitkomen in de topklasse.

Ook voor RKAV Volendam en SVL is er nog hoop. Als Hollandia zich weet te handhaven in de topklasse komt er een extra plaats vrij en wat er gaat gebeuren met de plaats van Argon is nog niet duidelijk. Voor JOS Watergraafsmeer maakt dat allemaal niet meer uit. Zij worden in ieder geval beloond voor hun goede prestaties in het bekertoernooi. De KNVB maakte een ranglijst op van de verliezend kwartfinalisten op basis van de resultaten in de knock-out fase. JOS Watergraafsmeer kwam als beste uit de bus. SVL staat tweede op de lijst voor Volendam. Breukelen maakt gene kans meer op deelname aan de nationale beker.

Foto Piet Pas: De nederlaag in de kwartfinale tegen De Zouaven (0-1) op 11 april wordt toch beloond
Foto Piet Pas: De nederlaag in de kwartfinale tegen De Zouaven (0-1) op 11 april wordt toch beloond

Trainer Sander Middelbeek: “ Dit is een mooie beloning voor onze prestaties het hele seizoen in de districtsbeker.  We hebben het ook altijd serieus genomen. Vanaf de eerste wedstrijd in de poulefase. Vanuit de spelersgroep werd er dan ook erg positief gereageerd op dit bericht. Zijn zien het ook als een beloning. We zijn er altijd voor gegaan. Hebben geen spelers gespaard voor de beker.  Nu we dit weten kunnen we ons volledig op het bereiken van de nacompetitie richten.”

Foto Piet Pas: Op 7 maart versloeg JOS topklasser ADO'20 in de achtstefinale
Foto Piet Pas: Op 7 maart versloeg JOS topklasser ADO’20 in de achtstefinale

De eerste ronde van de KNVB beker, waarin alleen amateurclubs uitkomen, zal naar alle waarschijnlijkheid worden gespeeld in het weekend van 17 en 18 augustus. De deelname van JOS Watergraafsmeer aan Het Kampioenschap van Amsterdam komt dus niet in gevaar. JOS verdedigt haar titel op 24 en 25 augustus op de velden van AFC. Binnenkort (woensdag 8 mei) zal de lijst met potentiele deelnemers (op basis van hun klassering) bekend worden gemaakt. Aan het KvA doen de zestien hoogst spelende clubs van Amsterdam mee.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!