Home / Algemeen / JOS (zaterdag) blijft derdeklasser door nederlaag tegen BFC

JOS (zaterdag) blijft derdeklasser door nederlaag tegen BFC

JOS/Watergraafsmeer speelt ook volgende seizoen in zaterdag derde klasse. De ploeg van Richard Pel slaagde er niet in om promotie af te dwingen. In de halve finale bleek competitiegenoot BFC met 0-3 te sterk.

De Amsterdammers zaten alleen het eerste half uur in de wedstrijd. Tot die tijd kon JOS/Watergraafsmeer zich ook goed wapenen tegen BFC. De thuisploeg koos er bewust voor om iets terug te zakken en BFC het spel te laten maken. Bovendien kregen de Amsterdammers in de openingsfase een paar goede mogelijkheden in de tegenaanval. Niek Roet mikte, oog-in-oog met de doelman, naast en Shairon de Lima zag zijn inzet via de lat over gaan.

Door het veldoverwicht van de Bussummers kon een openingstreffer niet uitblijven. Deze viel ook na ruim een half uur spelen. JOS-doelman Maarten Daniels had geen antwoord op een diagonale schuiver van Olivier Blaauw: 1-0. Nadat vrij snel in de tweede helft ook de 2-0 viel – rebound van Jostein Ohm – was het duel helemaal gespeeld.

De thuisploeg probeerden nog iets te forceren door alles op de aanval te gooien, alleen konden de Amsterdamse aanvallers geen potten breken. In de tegenaanval kreeg Felix Mispelblom een vrije doortocht om er zelfs 3-0 van te maken in het voordeel van de bezoekers. In de competitie lukte het JOS/Watergraafsmeer om BFC twee keer op een gelijkspel te houden, maar nu was de ploeg van Richard Pel kansloos.

BFC gaat naar de finale voor een plek in de tweede klasse. Deze speelt het elftal van Danny Schenkel (ex-Ajax) thuis tegen Lopik, dat FC Hilversum met 1-0 versloeg.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Archieffoto Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)