JOS (zaterdag) kan ook zonder sterkhouders van Kadoelen winnen

Kadoelen slaagt er nog altijd niet in om uit de gevarenzone van de zaterdag derde klasse A te komen. De ploeg van Rob Hersche, van wie deze week bekend werd dat hij wordt opgevolgd door Marc Onsia, ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen JOS/Watergraafsmeer.

JOS/Watergraafsmeer ging furieus van start en had binnen vijf minuten al een voorsprong te pakken. De snelle buitenspeler Joash Johnson liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en stelde Bart Meijer in staat de 0-1 binnen tikken. Ondanks de vroege treffer ontvlamde het duel niet en ging in gestaag tempo. De bezoekers, zonder sterkhouders Alex de Bruijne en Maurice Renger, en Kadoelen, dat de geschorste Sergio Vlijter miste, waren niet bij machte om verzorgd voetbal op de mat te leggen.

Het duurde tot de dertigste minuut voor de eerstvolgende kans en deze kwam uit het niets. Mitch van Ankeren werd door Bryan Fleysman richting doelman Maarten Daniels gestuurd, omspeelde de sluitpost en tekende voor de 1-1. Verder viel er niet veel te genieten. Kadoelen hanteerde teveel de lange bal, terwijl JOS/Watergraafsmeer in een te laag tempo voetbalde en vaak slordig was. Hierdoor was het niveau van de wedstrijd soms van een bedenkelijk niveau.

In de tweede helft startten de gasten opnieuw sterk. Kadoelen had geen antwoord op de lopende spelers van JOS. Na vijf minuten legde scheidsrechter Huizinga de bal op de stip, vanwege vasthouden van Nus Deschaux. De penalty van Stanley Jongkind werd goed gekeerd door Mike Oudshoorn. De thuisploeg kwam er niet meer aan te pas en het was wachten op een nieuwe voorsprong voor de bezoekers.

Deze kwam ook na een uur spelen. Jongkind dook bij een strakke vrije trap op bij de tweede paal en kopte de bal terug op de inlopende Nick Ham: 1-2. Hierna zakte het niveau van de wedstrijd weer ver terug. Kadoelen kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid op een gelijkmaker, maar Van Ankeren kwam net tekort om een voorzet van Landry Monni binnen te koppen.

JOS/Watergraafsmeer kon de voorsprong over de streep trekken en behoudt daardoor de achtste plek op de ranglijst. Kadoelen blijft voorlaatste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.