Home / Algemeen / JOS (zaterdag) kent eenvoudig middagje tegen Buiksloot

JOS (zaterdag) kent eenvoudig middagje tegen Buiksloot

Buiksloot heeft de klinkende overwinning van vorige week op ZCFC geen vervolg kunnen geven tegen JOS/Watergraafsmeer. De ploeg van Richard Pel had zelfs weinig te duchten van de laagvlieger, die op een 4-0 nederlaag werd getrakteerd.

De bezoekers uit Noord begonnen heel goed aan de wedstrijd, namen brutaal de overhand en dat resulteerde in wat speldenprikjes. Mohamed El Jouhari zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Maarten Daniels. Waar de 0-1 uitbleef, nam JOS/Watergraafsmeer onverwachts de leiding in handen. Een vlot lopende aanval mondde uit bij Joey Jongerius, die eenvoudig de 1-0 binnen kon tikken.

Hierna begon het ook beter te lopen bij de thuisploeg. Een poging van Maurice Renger werd vlak na rust gepakt door de ervaren Buiksloot-keeper Serge van de Ban. Zijn collega aan de overkant, Daniels, voorkwam opnieuw een treffer van El Jouhari. Daarna ging het hard en maakte JOS/Watergraafsmeer heel snel een einde aan alle illusies van Buiksloot. Stanley Jongkind maakte de 2-0 uit een corner en Renger knalde na een doorgeschoten vrije trap de 3-0 binnen.

Een halfuur voor tijd werd het duel al definitief in het slot gegooid. Barry van de Winkel pikte zijn doelpuntje mee. Hierna verzuimde de thuisploeg verder uit te lopen, terwijl Buiksloot het al had opgegeven. Het duel ging hierdoor als een nachtkaars uit.

JOS/Watergraafsmeer is zo goed als uitgespeeld; de ploeg van Richard Pel is met de behaalde dertig punten veilig en kan alleen nog een rol spelen in de derde periode. Buiksloot blijft verwikkeld in de strijd om lijfsbehoud. Op basis van een slechter doelsaldo staat de club, die volgend seizoen door het leven gaat als De Volewijckers, onder de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.