JOS (zaterdag) loopt bij HBOK periodetitel mis

Voor JOS/Watergraafsmeer is er geen nacompetitieticket om eventueel promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. De ploeg van Richard Pel ging op bezoek bij kampioen HBOK met 5-3 onderuit en zag HCSC er op die manier met de periodetitel vandoor gaan.

Een gebrek aan scorend vermogen brak de Amsterdammers op, zo luidde de analyse van Pel. “Het was niet goed genoeg. We missen teveel kansen en hebben te weinig jongens die een goal kunnen maken. We konden het ook niet helemaal opbrengen. Ik miste een beetje het heilige vuur in mijn team.”

JOS/Watergraafsmeer had het op de slotdag volledig in eigen hand. In de wetenschap dat concurrent HCSC (dat op twee punten volgde) met ruime cijfers zou winnen van het gedegradeerde PSZ, moest de subtopper zelf dus ook drie punten pakken om de periodetitel te grijpen. Dat leek een “mission impossible” te worden toen er na tien minuten 2-0 op het scorebord stond na twee goals van Nicolas Aldo Arce. Een rode kaart voor Tom de Lange (neerhalen van doorgebroken speler) veranderde de zaak.

Al snel vonden de bezoekers via Rody Roos (penalty in twee instanties) de aansluiting. “In die fase waren we aardig aan het voetballen en raakten we ook de lat. In de rust heb ik gezegd dat we zo door moesten gaan. We gingen drukken, kregen kansen, maar uit een omschakeling werd het 3-1”, doelde Pel op een treffer van Niall Raben. Daarna knakte er iets, zeker nadat Mostapha El Aamrani er zelfs 4-1 van maakte. Dat was tevens de honderdste competitietreffer van de Zunderdorpers.

De individuele kwaliteiten waar HBOK over kan beschikken, gaven volgens Pel de doorslag. “Zo’n Nick van der Velden, die kan echt fantastisch voetballen. Met kop en schouders de beste man van het veld.” Toch werd diezelfde Van der Velden (twee keer geel) vroegtijdig naar de kleedkamers gestuurd. Tegen negen man deed JOS/Watergraafsmeer iets terug. HBOK-doelman Rutger de Haas keerde opnieuw een penalty van Roos, maar vanuit de kluts werd het alsnog 4-2.

Echt dichterbij kwamen de Amsterdammers niet. In plaats van een aansluitingstreffer werd de eindstand door Angelo Groen op 5-2 bepaald. Daardoor zit er voor JOS/Watergraafsmeer, dat als vijfde is geëindigd, maar één ding op: uithuilen en in augustus opnieuw beginnen.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)