JOS (zaterdag) mag zich voor tweede jaar op rij klaarmaken voor nacompetitie

JOS/Watergraafsmeer krijgt een tweede kans om via de nacompetitie de stap naar de zaterdag tweede klasse te maken. De ploeg van Richard Pel deed zelf wat het moest doen – winnen van Wartburgia (9-2) – en wipte in de periodestand over BFC heen. Daardoor wonnen de Amsterdammers zelfs de derde periode.

Terwijl de wedstrijd van JOS al was afgelopen, was BFC nog bezig op bezoek bij FC Hilversum. Pel had een liveverbinding met Hilversum en op het veld werd in spanning afgewacht. De Amsterdammers waren immers afhankelijk van BFC. “Na het laatste fluitsignaal daar hebben wij het echt gevierd. Het is toch een prijs. Het wordt tijd dat we die tweede klasse bereiken. Wij willen heel graag in die competitie spelen en hopen een keer de stap te kunnen maken.”

Tegen buurman Wartburgia, dat nergens meer om speelde, kwam JOS/Watergraafsmeer geen moment in gevaar. Bij rust was het 4-0, na negentig minuten stond er 9-2 op het scorebord. Niek Roet, Rody Roos, Shairon de Lima (allen twee keer), Ralph Hollander, Joash Johnson en Sander Willems tekenden voor de doelpunten voor de thuisploeg. Vorig jaar mochten de Amsterdammers als plaatsvervangend periodekampioen deelnemen aan de nacompetitie, nu hebben zij het zelf afgedwongen. “Het is nu anders rekenen. Maar het gaat erom dat we de nacompetitie halen. Op welke manier zal mij een zorg zijn.”

In de eerste ronde van de nacompetitie wacht een uitwedstrijd tegen CJVV, dat als voorlaatste eindigde in de tweede klasse B. “CJVV zit niet in een flow zoals wij”, refereert Pel aan de sterke reeks van zijn ploeg. Negen wedstrijden ongeslagen en 25 punten. “Ik ken die ploeg verder niet en ga altijd uit van eigen kracht. Gelukkig is iedereen fit en hebben wij geen schorsingen.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)