JOS (zaterdag) troeft Kadoelen af op ervarenheid

JOS/Watergraafsmeer heeft de eerste zege in de zaterdag derde klasse A te pakken. Waar de ploeg van Richard Pel vorige week 0-2 voorsprong uit handen gaf tegen Wartburgia (2-2), maakten de Amsterdammers tegen stadsgenoot Kadoelen geen fout: 4-1.

Kadoelen speelde ook de eerste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk (thuis tegen De Dijk) en begon, net als een week geleden, erg matig. Binnen vier minuten keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Door niet goed ingrijpen van Dave Dekker en Darnell Brunswijk kreeg Sander Blankendaal een vrije doortocht door het midden. Oog-in-oog met doelman Mike Oudshoorn was het voor hem een koud kunstje om de score te openen: 1-0.

De eerste vloeiende aanval van de ploeg van Rob Hersche leverde Kadoelen na tien minuten zelfs de gelijkmaker op. Een voorzet van Jimmy Outhuijze werd bij de tweede paal binnen gekopt door Mitch van Ankeren: 1-1. Ondanks de tegentreffer bleef JOS/Watergraafsmeer onverstoord doorgaan met aanvallen. Nadat een waarschuwingsschot van Maurice Renger op de lat belandde, was hij in de dertigste minuut wel trefzeker om de voorsprong te herstellen.

Vrij snel in de tweede helft was de teruggekeerde Alex de Bruijne dicht bij de 3-1, alleen bracht de paal redding voor de bezoekers. Kadoelen nam het initiatief over, won meer duels, maar doelman Maarten Daniels voorkwam enkele keren een gelijkmaker. Eén keer stond hij aan de grond genageld, toen een punter van Geneyro Ghisia net over de kruising vloog. Een plotselinge pauze van tien minuten – scheidsrechter Jack van Egmond had even last van zijn hamstring – zorgde ervoor dat JOS/Watergraafsmeer uit de greep van Kadoelen kon komen.

De ingevallen Joey Jongerius gooide de wedstrijd met een fraaie treffer in het slot. Vanuit een onmogelijke hoek liet hij Oudshoorn kansloos: 3-1. Uiteindelijk werd het ook nog 4-1, nadat een harde voorzet van Joash Johnson via de heup van Kadoelen-verdediger in zijn eigen doel belandde.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek