JOS zeker van playoffs

JOS Watergraafsmeer heft zich geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. DEM werd met 2-0 verslagen door doelpunten van Alex de Bruijne en Ivo Pas. Naast Zeeburgia (2-1 zege op AFC’34) is het de tweede Amsterdamse club die zich plaatst voor de playoffs.

Je zou denken dat na de 0-8 overwinning afgelopen winter tegen DEM dat het weer  een walk-over zou worden. Maar degene die dat dachten kwamen bedrogen uit. Dit omdat DEM nog een punt nodig had om zich defintioef veilig te spelen.. Voor JOSWatergraafsmeer was het zaak om deze wedstrijd winnend af te sluiten om in de nacompetitie als nog naar de hoofdklasse te promoveren.

Ivo Pas was tegen DEM de uitblinker aan Amsterdamse zijde
Ivo Pas was tegen DEM de uitblinker aan Amsterdamse zijde

Het was DEM dat zich agressief opstelde en haar huid duur wilde verkopen. Zij waren zeker in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg, waarbij keeper Martijn Middelbeek zijn handen vol had en met wat geluk zijn doel schoon hielt. Er was misschien bij JOS wel sprake van onderschatting want de ploeg van Sander Middelbeek begon veel te slap aan de wedstrijd en viel er voor het publiek da nook niet veel te genieten. De zomerse temperatuur en de zon deed echter alles snel vergeten.

De rust werd met 0-0 gehaald en daar kon DEM wel tevreden mee zijn. Trainer Sander Middelbeek niet, die zag er toch lichtelijk geïrriteerd uit na de slechte prestatie van zijn ploeg.

De tweede helft zag er een stuk beter uit. JOSWatergraafsmeer tapte duidelijk uit een ander vaatje en was het Ivo Pas die met een schot op de lat in de 56e minuut het vuur bij JOSWatergraafsmeer opstookte. Vanaf dat moment was het JOSWatergraafsmeer dat steeds meer het initiatief nam en de druk op het doel van DEM vergrote. Het had DEM in de eerste helft ook al veel kracht gekost om JODS bij te blijven benen. Die krachten vloeiden langzaam weg.

Martijn Middelbeek had het in de eerste helft nog behoorlijk druk
Martijn Middelbeek had het in de eerste helft nog behoorlijk druk

Zeker toen bij een goed opgezette  aanval op rechts in de 60e minuut, op een voorzet van de goed ingevallen Jaap Lorier, Alex de Bruijne de bal achter keeper Mike van Vliet kopte en JOSWatergraafsmeer verdiend op voorsprong zette. Daar mee was het verzet van DEM definitief gebroken. Het was de hardwerkende Ivo Pas die vijf minuten later de stand op 2-0 bracht. Op een diepte pass verscheen hij alleen voor keeper van Vliet en faalde niet. Het was jammer voor Paul Bekker die vrij voor de keeper verscheen maar door verdediger Pels in het strafschop gebied werd neergelegd. Voor de goed leidende scheidsrechter Tjong A Hung was er maar één straf mogelijk, penalty.

Paul Bekker ging achter de bal staan om zijn reis naar Barcelona zeker te stellen, maar schoot de bal een meter naast. Kort daarop kreeg hij nogmaals de kans maar hij faalde opnieuw. Het was duidelijk geen ‘Bekker dag’ vandaag. De score bleef bij 2-0 steken maar met name Maurice Renger en Paul Bekker hadden de uitslag hoger kunnen doen uitvallen. Ja soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar wat the heck het doel was bereikt, JOSWatergraafsmeer plaatste zich voor de nacompetitie. Voor Bekker is er na zijn teleurstellende optreden nog een goed bericht omdat zijn directe concurrent in het BvCM topscorer klassement El Yaghmouri ook niet tot scoren kwam en zijn koppositie dus behouden blijft en de reis naar Barcelona in zicht blijft.

Verslag Martin van Zurk
Foto wedstrijd Piet Pas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!