JOS zet eerste stap

Met wat voor team zou SC Feyenoord naar Amsterdam komen om deze promotie degradatie wedstrijd te spelen? Want SC Feyenoord had te kennen gegeven zich terug te trekken uit het amateurvoetbal op de zondag. Maar zie, de Rotterdammers hadden een respectabel team binnen de lijnen gebracht om aan hun sportieve plicht te voldoen.

Enigeminpuntje was dat de heren uit Rotterdam hun reserve shirts niet mee genomen  hadden en moesten aantreden in de shirts van JOSWatergraafsmeer. Het werd een leuke en sportieve wedstrijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren onder leiding van de goed leidende scheidsrechter van de Waerdt.

In het begin van de eerste helft was het aftasten voor beide ploegen. Maar zoetjes aan greep JOSWatergraafsmeer het initiatief. Door met name Richmond Bossman die het via de linkerkant de verdediging knap lastig maakte met zijn snelle acties. Hij  kreeg zelfs de kans om JOSWatergraafsmeer op voorsprong te zetten. Hij schoot de bal echter ver naast. Er waren meer kansen voor JOSWatergraafsmeer voor met name Maurice Renger en Ivo Pas. Alleen vonden zij keeper Patrick Bentem op hun pad.

18052013 JOS FEY 2

Het was toch Feyenoord die de leiding nam, door een afstandschot van aanvoerder Ronnie Nouwen. Maar daar had JOSWatergraafsmeer in de zelfde minuut al een antwoord op. Het was aanvoerder Maurice Renger die met een schuiver keeper Bentem kansloos liet. JOSWatergraafsmeer bleef vanaf dat moment het meeste aanspraak op de winst maken door veel druk te zetten. En daar had SC Feyenoord geen antwoord op. De rust werd met 1-1 gehaald.

In de tweede helft had trainer Sander Middelbeek wat omzettingen gedaan om nog meer controle over de wedstrijd te krijgen. SC Feyenoord werd steeds verder terug gedrongen en probeerde met wat counters een doelpunt te maken maar daar hadden de verdedigers van JOSWatergraafsmeer goed het oog op. Het enige wat er ontbrak waren doelpunten. Want kansen waren er plenty. Met name Paul Bekker die zich zelf prima vrij draaide. Zijn schot werd fraai gestopt door keeper Bentum. Het was tenslotte invaller Malvin Robert die met een geplaatste kopbal keeper Bentem het na kijken gaf in de 81ste minuut. Al met al een verdiende overwinning voor JOSWatergraafsmeer. Of dit genoeg is om de volgende ronde te halen zal aanstaande maandag  in Rotterdam moeten blijken.

Verslag Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)