Jos had geen problemen met Velsen

JOS zonder problemen door in beker

JOS Watergraafsmeer heeft zich zonder problemen geplaatst voor de tweede knock-out ronde van de KNVB beker van het district West 1. In Velsen werd de koploper uit de derde klasse C, Velsen, met 1-3 verslagen. Jaap Lorier scoorde twee keer.

Het verschil tussen de eerste en derde klasse werd in deze wedstrijd wel snel duidelijk voor RKVV Velsen. Met snel aanvalsspel liet JOS Watergraafsmeer zien dat Velsen nog een lange weg te gaan heeft om het niveau weer te bereiken wat ze ooit speelden onder de inmiddels overleden Hans van Doorneveld.  Je mag dan wel bovenaan staan in de derde klasse maar echt tegenstand kon Velsne niet geven. Het lag aan JOS zelf dat de uitslag niet hoger uitgevallen was. Zoals de laatste weken wel vaker het geval was werd het doel maar moeilijk gevonden.

Zonder de licht geblesseerde spits Paul Bekker traden de Amsterdammers aan. Ondanks het gemis van de topscorer zette JOS direct de toon en creëerde het kans op kans. Het duurde tot de 28ste minuut voordat dat zich vertaalde in een doelpunt. Jaap Lorier werd de diepte ingestuurd en hij schoot de bal hard en laag op het doel en liet de doelman van Velsen kansloos. De 0-1 was tevens de ruststand.

Foto Piet Pas: JOS had geen problemen met Velsen

Na de hervatting het zelfde spelbeeld. Een aanvallend JOS en een defensief Velsen., dat er wel af en toe uit probeerde te komen. In die gevallen was doelman Martijn Middelbeek attent. Tien minuten in de tweede helft werd de doorgebroken Tom Clobus  onderuit gehaald. Het leverde JOS een vrije trap op en Velsen een man minder. De vrije trap van Maurice Renger werd vervolgens door een speler van Velsen in eigen doel gekopt, 0-2.

Velsen was de kluts kwijt en JOS profiteerde van die situatie. En minuut later was het al 0-3 door Jaap Lorier. Twintig minuten voor tijd werd het door onachtzaamheid in de Amsterdamse defensie nog 1-3 maar de wedstrijd was al gespeeld. JOS verzuimde in de slotfase om de score nog hoger te doen oplopen door onzorgvuldigheid van de spitsen.

Donderdag vanaf 22:00 zal Het Amsterdamsche Voetbal LIVE de loting op haar website bijhouden. Dan weet JOS Watergraafsmeer tegen wie het in de volgende ronde moet aantreden.

Kijk voor alle bekeruitslagen van het district West 1 op de beker pagina.

Verslag : Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)