Joshua von Mauw met hattrick belangrijk voor winnend Zwanenburg

Zwanenburg heeft de eerste horde voor een langer verblijf in de zondag derde klasse succesvol genomen. De ploeg van interim-trainers Lex von Mauw en Richard Griffioen kende geen enkel probleem met DWSV, dat op een overtuigende 7-1 nederlaag werd getrakteerd.

Al na acht minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Nick de Graaf, de uitblinker van de laatste weken, liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien en sloot de rush af met de 1-0. Daardoor leek het vroeg op een makkelijke middag uit te draaien. DWSV wilde wel prikken, maar echt pijn kon Zwanenburg niet worden toegebracht. Voordat Joshua von Mauw in de 26ste de marge verdubbelde had Zwanenburg een half dozijn aan kansen onbenut gelaten.

Ook daarna waren er opnieuw grote kansen voor de thuisploeg om de wedstrijd voor de rust te beslissen. Vlak voor de theepauze hielp DWSV-verdediger Mitchell Janssen een handje door de bal in zijn eigen doel te werken. De bezoekers uit Vleuten probeerden in de tweede helft de spanning enigszins terug te brengen. Dat lukte ook via El Bohdidi. Daar bleef het overigens bij, want direct vanaf de aftrap bracht Jordy Vierbergen het verschil weer naar drie doelpunten: 4-1.

Doelman Nicky de Veen kon het juichen van Vierbergen niet waarderen en vloerde de doelpuntenmaker. Dat kwam hem op een directe rode kaart te staan. DWSV moest verder met tien man en veldspeler Mourat Lemgard onder de lat. Niet veel later kon ook Giovanni Lever vroegtijdig vertrekken omdat hij twee keer geel kreeg. Met negen man waren de bezoekers uit Vleuten niet meer opgewassen tegen Zwanenburg, dat verder kon uitlopen.

Door twee goals van Von Mauw, waarmee hij zijn hattrick voltooide, en eentje van Nigel Ciebrant werd de uitslag op 7-1 bepaald. In de finale wacht een ontmoeting met vierdeklasser De Rijp. Die ploeg werkte eveneens aan het vertrouwen door Fortius met 7-0 te kloppen.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Met dank aan Evert Jonker
Archieffoto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)