JOSWatergraafsmeer doet het weer

JOSWatergraafsmeer heeft voor de tweede keer dit jaar een kampioenschap binnen Amsterdam gewonnen. Nadat het in augustus de titel op het veld pakte, was het vandaag weer raak. Op het Amsterdam Indoor werd in de finale topklasser Chabab verslagen en zo mag de ploeg van gelegenheidsaanvoerder Tom Clobus zich ook Indoor kampioen van Amsterdam noemen. Een tegenvaller voor Chabab, dat ook al in de poule van JOS verloor. Na afloop keken alle ploegen terug op een geslaagd toernooi. In een goede sfeer werd er volop gestreden om de prijzen, waarbij het een wet is dat er maar één kan winnen.

Om 14.00u begonnen onder een goede publieke belangstelling de poulewedstrijden. JOSWatergraafsmeer zorgde meteen in de eerste wedstrijd voor een verassing door het eerste team van Chabab met 3-5 te verslaan. In de tweede wedstrijd was het NFC dat verassend het sterke Swift versloeg. Neem daarbij dat Swift daarna wel weer van JOS won en alle ploegen stonden na twee wedstrijden gelijk in poule A. In poule B was het na twee wedstrijden al beslist. Het vooraf sterk geachte DWV kon het niet waarmaken en ook DVVA kwam net tekort. WVHEDW en Chabab 2 profiteerden hiervan en waren na twee wedstrijden geplaatst voor de halve finale. De andere twee halve finalisten moesten dus uit de gelijkopgaande poule A komen. JOS en Chabab 1 wonnen hun derde wedstrijd van respectievelijk NFC en Swift. Hiermee waren de halve finalisten bekend.

Kemal Gezer (DWV) en Tjeerd Meijer (WVHEDW)

In de eerste halve finale namen JOS en WVHEDW het tegen elkaar op. JOS speelde hierin net wat compacter en slimmer dan WVHEDW en won dan ook met 5-3. In de andere halve finale was het een Chababs onderonsje. Hierin was het Chabab 1 dat onder leiding van Jamal Dibi met 3-6 te sterk was.

Voorafgaand aan de finale ging Chabab 2 er via shoot-outs met de derde plaats vandoor ten koste van WVHEDW, dat toch op een goed toernooi mag terugkijken. Stond alleen de finale nog op het programma tussen JOSWatergraafsmeer en Chabab 1. En dat werd een boeiend slotstuk. Een aftastend begin waarin beide ploegen zichtbaar respect voor elkaar hadden, werd gevolgd door een hectisch einde. Chaba wilde de topklasse-status waarmaken, maar stuitte op een zeer gedisciplineerd JOS. Het duurde even voordat er een doelpunt viel, maar JOS toonde zich de meer solide ploeg. Na 26 minuten konden de handen omhoog. JOSWatergraafsmeer sloot een uitstekend jaar af met een 3-1 zege en mag zich ook Indoor kampioen van Amsterdam noemen.

Jamal Dibi (Chabab) en Richard Lynch (JOS)

Het Amsterdam Indoor 2012 kende hiermee een boeiend slot en volmondig werd er besloten dat het toernooi in 2013 bij Borchland een passend vervolg moet krijgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!