JOS/Watergraafsmeer kan de neerwaartse spiraal ook in Meppel niet doorbreken

2017 is niet het meest gelukkige jaar voor JOS/Watergraafsmeer. De ploeg van Roy van der Mije is nog altijd op zoek naar de eerste zege in dit kalenderjaar. Op bezoek concurrent MSC in Meppel wilde het ook niet lukken voor de zondag Hoofdklasser: 1-0.

“We zitten al in zwaar weer en dan kan dit er ook nog wel bij..”, verzuchtte Maurice Renger na een lange terugreis uit Drenthe. “Al werd het voetbal ons nu onmogelijk gemaakt door een schandalig veld. Het was een knollentuin, zo erg heb ik het nooit meegemaakt. Het was echt om te huilen. Met kunstgras zijn we natuurlijk verwend en nu werden we gedwongen om de lange bal te hanteren, omdat er niet te voetballen viel. Als wij ergens niet goed in zijn, dan is het de lange bal.”

Halverwege de eerste helft keken de Amsterdammers tegen een 1-0 achterstand aan. Na een overtreding van doelman Raymond Dirven benutte Justin Benjamins de toegekende strafschop. “In de eerste helft hebben we vrij weinig gecreëerd, in de tweede helft gingen we meer mee in het spel van MSC en kregen we ook goede kansen.” Kopballen van Patrick Lokken en de grootste voor Reggie Schaap leverden echter niet het gewenste resultaat op.

“Het zat er weer niet echt in. We willen heel graag een wedstrijd winnen voor de trouwe groep van zo’n twintig supporters die met ons mee naar Meppel reizen, maar we zitten nu in de fase waarin het ons als ploeg niet lukt om de tegenvallende resultaten om te kunnen zetten”, aldus Renger. “En ik weet echt niet hoe het nu verder moet om dit om te kunnen draaien.”

De Amsterdammers staan nu op de twaalfde plaats en slechts op doelsaldo net boven de nacompetitiestreep. Zaterdag wacht JOS opnieuw een lange busreis voor een duel tegen een concurrent: De Bataven. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)