JOS/Watergraafsmeer schiet uit de startblokken tegen LSVV

Het uit de hoofdklasse gedegradeerde JOS/Watergraafsmeer is het seizoen 2017/2018 uit de startblokken geschoten. In de eerste echte wedstrijd van het seizoen tegen LSVV in Zuid-Scharwoude stond het na zeven minuten met 2-0 voor. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-2.

De ploeg van de jarige Roy van der Mije kende een droomstart van het nieuwe seizoen. Al na zeven minuten stond het op een riante 0-2 voorspong tegen het via de nacompetitie gepromoveerde LSVV. Binnen de minuut zorgde Davey Claus voor de 0-1 en nog geen zes minuten later maakte Claus ook de tweede Amsterdamse treffer. Bij zijn eerste treffer kon hij het hele veld oversteken en keeper Dave Stet passeren, de tweede treffer kwam uit een voorzet van Lionel Frederik.

Een ruime zege leek in de maak, maar toen LSVV de schroom een beetje van zich af had gegooid deed het weer mee in de wedstrijd. Eerst raakte Kai Botman uit een vrije trap de lat en vervolgens zorgde Maik den Iseger, na een scrimmage, van dichtbij voor de 1-2. JOS raakte niet van slag door die tegentreffer. Reggie Schaap zorgde immers na een half uur spelen op wonderschone wijze voor de 1-3 door de bal vanaf de linkerkant over Stet heen te schieten.

Foto Michel Bes | Maik den Iseger zorgt van dichtbij voor de 1-2

Na rust ging het spel over en weer waarbij JOS de beste kansen kreeg (Fafiani zag Stet redding brengen) en Botman namens de thuisploeg nog de paal raakte. Het doelpunt van Mark Soemers vlak voor tijd (2-3) kon de wedstrijd niet meer spannend maken en zo liet JOS in haar eerste wedstrijd van het seizoen geen steken vallen.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.