JOSWatergraafsmeer verslaat DWV

Onder herfstige omstandigheden werd deze derby gespeeld, koud en regenachtig en het werd ook niet datgene wat je van een stadsderby verwacht. Het werd een slechte wedstrijd met weinig strijd. Het enige wat er positief aan was waren, voor de honderdvijftig toeschouwers, de doelpunten. Maar verder nee, er viel bar weinig te genieten.

JOSWatergraafsmeer begon niet goed aan de wedstrijd en daar DWV er ook niet veel van bakte was er niet veel te beleven zodat de JOSWatergraafsmeer aanhang zich lichtelijk begon te irriteren. DWV had nog de beste mogelijkheid de score te openen maar de kansen werden door doelman Martijn Middelbeek gestopt. JOSWatergraafsmeer kon zich tot op dat moment niet één kans creëren. Het was ook DWV die op voorsprong kwam door een fout in de verdediging van JOSWatergraafsmeer. Kobina Plange werd op rechts in de 29e minuut weggestuurd en schoot de bal langs de kansloze Middelbeek. Misschien was dat op dat moment wel verdiend want DWV had wel het meeste balbezit. Maar het was de hardwerkende Jaap Lorier die JOSWatergraafsmeer in de 36e minuut weer op gelijke hoogte zette en dat gebeurde met behulp van de DWV verdediging. Door een verkeerde pass kreeg Jaap Lorier de bal en haalde hard uit 1-1. Met matig voetbal werd de rust gehaald en kon het publiek zich warmen aan de hete koffie of thee. Rust 1-1.

Na rust werd het spel van beide ploegen niet beter dan in de eerste helft. Door weer een onoplettend moment van de JOSWatergraafsmeer verdediging kreeg DWV weer de mogelijkheid op voorsprong te komen maar zij miste die mogelijkheid en schoten de bal naast. Maar in de 54e minuut was het dan toch spits Achmed Baghouz die, door een fout opgebouwde aanval van JOSWatergraafsmeer, de bal kreeg toegespeeld en liet deze kans dit keer niet onbenut 1-2 voor DWV. JOSWatergraafsmeer trainer Sander Middelbeek trachtte met wat wissels het vuurtje bij JOSWatergraafsmeer wat op te stoken en wonderwel zag je wat meer strijdlust in het team van JOSWatergraafsmeer komen. DWV leek een beetje uitgeblust en was blij met de voorsprong. Een verkeerde berekening bleek later. Met wat meer drang naar voren kreeg JOSWatergraafsmeer de wedstrijd meer en meer onder controle en kwamen er kansen, geen grote maar het zelfvertrouwen groeide met de minuut. In de 80e minuut kreeg Jaap Lorier vanuit het middenveld een diepe bal aangespeeld en met dit soort kansen weet hij wel raad. Want Jaap is een van de weinige die zo’n beetje zijn niveau haalt de laatste weken en schoot met een lage schuiver de stand weer gelijk 2-2. En gezien de inzet van JOSWatergraafsmeer een verdiend resultaat. Maar er zat meer in voor JOSWatergraafsmeer en zo was het in de 85e minuut weer prijs voor JOSWatergraafsmeer en werd de inzet beloond. Een aanval vanaf de rechterkant werd strak voorgeschoten en ingegleden door de inkomende Quinton Tjongahung Bhagwandin en de 3-2 voor zijn ploeg inschoot. DWV had niet de kracht en de motivatie om er nog een gelijkspel uit te slepen. Dus mag JOSWatergraafsmeer zich na drie verloren wedstrijden zich gelukkige prijzen met een overwinning.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)