JOS/Watergraafsmeer verzuimt

IJ.V.V.Stormvogels tegen JOSWatergraafsmeer rust 2-0 eindstand 2-1

Tjonge jonge wat maakt JOSWatergraafsmeer het zich dit seizoen moeilijk. Na een belabberde eerste helft met weinig geloof in het feit dat er toch nog een punt behaald moest worden, om in deze klasse te blijven en de nacompetie te ontlopen.

Er werd slap aan de wedstrijd begonnen met in de eerste helft één uit gespeelde kans en dat was na zo’n 35 minuten. En omdat IJ.V.V. Stormvogels ook niet echt de ploeg heeft om er fijne voetbalpot van te maken was het geen beste wedstrijd. Pas na 10 minuten kreeg IJ.V.V.Stormvogels de kans om een voorsprong te nemen maar keeper Martijn Middelbeek stopte de bal. Het was de zelfde Martijn Middelbeek die aan de basis stond van de 1-0 van  IJ.V.V.Stormvogels door de bal in de 23 minuut verkeerd weg te spelen. Van dit foutje profiteerde IJ.V.V.Stormvogels en nam daar door de leiding. Je zou denken dat JOSWatergraafsmeer wakker schrikt. Maar nee het bleef ongeïnteresseerd voetballen met weinig beweging en veel balverlies, dus was het een kwestie van tijd dat er in plaats van een goal maken en doelpunt tegen gemaakt werd en dat gebeurde dus ook. Door weer niet attent in grijpen in de verdediging kopte de spits van IJ.V.V.Stormvogels de bal in de 31 minuut achter keeper Martijn Middelbeek. En leek het er op dat het een dramatische middag gaat worden en dat kwam echt niet door het flitsende spel van IJ.V.V.Stormvogels, maar door de instelling van JOSWatergraafsmeer want deze lieden snapte er niet veel van. Rust 2-0.

Na rust bracht trainer Sander Middelbeek een wissel Todd Acquah werd vervangen door Youri Pattynama en of het nou door Youri kwam of Sander had een donderspeech gegeven in de rust maar er kwam een ander JOSWatergraafsmeer in het veld met meer vuur in het spel. IJ.V.V.Stormvogels had daar niet veel meer antwoord op dan alleen maar proberen tijd te rekken. JOSWatergraafsmeer kreeg een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar kon het net niet vinden. Dat lukte Maurice Renger in de 76 minuut na dat de inzet van Youri Pattynama werd gestopt en Maurice de bal uit een moeilijke hoek in het doel schot. Met nog 15 minuten te spelen perste JOSWatergraafsmeer er nog een slot offensief uit maar het zat op dat moment niet mee om het klasse behoud vellig te stellen.

Volgende week speelt JOS de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ZAP en gezien het feit dat ook zij hun wedstrijd verloren is die ploeg geen bedreiging voor ons. Het is wel zaak dat we er tegen aan gaan om het seizoen af te sluiten met een mooie overwinning, al is het alleen maar voor de trouwe supporters want die hebben de laatste 6 wedstrijden niet veel te genieten gehad.