JOS/Watergraafsmeer (zaterdag) pakt ook punten van AH’78

Na het gelijkspel vorige week tegen Hilversum (3-3) heeft JOS/Watergraafsmeer opnieuw een knap resultaat behaald. De ploeg van Richard Pel won met 1-0 van nummer twee AH’78 en klom daarmee naar de middenmoot van de zaterdag derde klasse C.

Vanaf het begin golfde het spel op en neer. Een inzet van AH’78-er Karim Chadier werd goed verwerkt door doelman Maarten Daniels en aan de andere kant hadden Lennart Middelman (kopbal) en Joash Johnson (schot) het vizier niet op scherp. AH’78 kon in deze fase moeilijk in haar spel komen doordat JOS de linies kort hield en de bezoekers daardoor weinig ruimte gaf om aan voetballen te komen. In aanvallend opzicht troffen beide ploegen vlak voor rust nog de lat.

Vlak na de rust sloeg JOS toe. Waar Middelman eerst een enorme mogelijkheid om zeep hielp, gaf hij twee minuten later wel het laatste tikje na een fraaie solo van Shairon de Lima: 1-0. Een flinke opsteker voor de Amsterdammers. “Ik heb mijn ploeg in de rust de opdracht gegeven nog korter te dekken en in balbezit snel de aanval te zoeken”, verklaarde Pel na afloop. Dit zorgde er vervolgens voor dat AH’78 in de achtervolging moest.

De gasten uit Huizen herpakten zich goed en zetten JOS herhaaldelijk onder druk, maar het ontbrak aan zuiverheid. Verder dan kansen voor Mohamed Kaddari, Djoey Dorresteijn en een hoop voorzetten kwam AH’78 niet om de uitblinkende Daniels te verrassen, die de krappe voorsprong op het scorebord hield.

“De inzet en beleving van mijn team gaf de doorslag”, jubelde Pel. “De opdrachten werden goed uitgevoerd en de iets andere speelwijze leverde vorige week ook al succes op tegen Hilversum. Nu kreeg het een vervolg.” JOS klimt naar de achtste plaats en AH’78 moet volgende week in een rechtstreeks duel met koploper Waterwijk uitmaken wie de eerste periodetitel wint.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.