JOSWgm heeft geen kind aan VVIJ

JOS Watergraafsmeer gaat zich gaandeweg de competitie steeds meer manifesteren als een promovendus. Met goed voetbal en veel tempo had VVIJ vanmiddag op sportpark Drieburg geen schijn van kans. Einduitslag 5-0. Hiermee staat JOSWatergraafsmeer nu gedeeld tweede op de ranglijst. VVIJ blijft in de middenmoot.

JOS Watergraafsmeer gaf vanaf de eerste minuut te kennen dat ze er vandaag zin in hadden. Met een goed spelend middenveld van Roy Bussman, Arthur van Metelen en uitblinker van deze middag Maurice Renger werd het middenveld van VVIJ overklast. Met snelle combinaties en gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkanten had keeper Van Baarlen van VVIJ zijn handen vol. Het was na 10 minuten aanvoerder Maurice Renger die op een dieptepass de 1-0 voor JOS Watergraafsmeer binnen schoot. Kort daarop was het Tom Clobus die Malvin Robert in de gelegenheid stelde om de stand op 2-0 te zetten maar strandde op de uitstekend keepende doelman van Baarlen. Kansen voor JOS Watergraafsmeer bleven komen maar VVIJ kon met handen en voeten verdedigend de rust halen met een 1-0 achterstand.

Maurice Renger uitblinker vandaag

Na rust hetzelfde spelbeeld en was het weer Maurice Renger die met een hard schot in de 57e minuut de 2-0 aantekende. Dat was gezien het spelbeeld verdiend en was het wachten op een grote uitslag. Ballen spatten op de paal en ballen werden van de lijn gehaald maar het was tenslotte de laatste man van VVIJ die JOS Watergraafsmeer op een 3-0 zette. Misschien kwam dat door de botsing van even daarvoor die hij had met Malvin Robert want hij kopte de bal in de 68e minuut uit een voorzet van Tom Clobus steenhard achter zijn eigen keeper. Even later was het de man of de match Maurice Renger die zijn hattrick kon maken maar schot de bal op de buitenkant van de paal. Trainer Sander Middelbeek bracht Jaap Lorier voor Paul Bekker die, hoewel hij hard werkt, het doel vandaag niet kon vinden maar anderen wel de kans bood om tot scoren te komen. Wel jammer voor de Haagse delegatie die hem luidruchtig aanmoedigde. Dave van Nielen werd ingebracht voor Malvin Robert en vond, nadat Tom Clobus de paal had geraakt, in de 86e minuut het doel, 4-0. Kort daarop was het Roy Bussman die met een droge schuiver de stand op 5-0 zette.

Tom Clobus namens JOSWatergraafsmeer

Een verdiende en sterke overwinning van JOS Watergraafsmeer dat met de week beter als collectief gaat spelen en zich steeds meer in de top van de competitie gaat nestelen en het de andere ploegen nog moeilijk genoeg gaat maken.