JOSWgm pakt Magreb’90 in beker

Naast de knappe tweede plek in de competitie, is JOSWatergraafsmeer ook doorgedrongen tot de laatste 32 van de districtsbeker. Uit bij de nummer twee van de eerste klasse B, Magreb’90, werd er met 0-3 gewonnen. Hiermee wordt het seizoen voor JOSWatergraafsmeer steeds mooier. De ploeg van Sander Middelbeek opende in augustus met het winnen van het Kampioenschap van Amsterdam en doet een half jaar later nog op alle fronten mee voor de hoofdprijzen.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Goed voetbal werd er met name gespeeld door JOSWatergraafsmeer, dat met compact spel Magreb’90 het spelen onmogelijk maakte. JOSWatergraafsmeer trad aan met een aantal mutaties. Topscorer Paul Bekker was met vakantie en werd vervangen door de goed spelende Dion Glumac. Op de linker verdedigingspositie stond Ivo Pas, die de geblesseerde Milo Pieplenbosch verving. Pas groeide uit tot man of the match.

JOSWatergraafsmeer begon goed aan de wedstrijd door goed druk op de bal te zetten waar Magreb’90 erg veel moeite mee had en niet tot aanvallen kwam. JOSWatergraafsmeer daarentegen kreeg al na 5 minuten een kans via Dion Glumac, maar die werd door de uitstekende keeper van Magreb’90 gestopt. JOSWatergraafsmeer bleef de aanval zoeken en Malvin Robert en Dion Glumac hadden de kans om de scoren, maar de doelman van Magreb’90 hield zijn doel met prachtige reddingen schoon. In de 42ste minuut gaf de scheidsrechter een strafschop aan JOSWatergraafsmeer na een handsbal van een verdediger van Magreb’90. De doelman wist de zwak ingeschoten bal van Tom Clobus te stoppen. Het was tenslotte toch de solide spelende Alex de Bruijne die uit een vrije trap de bal in de 45 minuut via een speler van Magreb’90 in het doel zag verdwijnen. 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Met een 0-1 achterstand moest Magreb’90 meer risico’s nemen en daardoor kregen de spitsen van JOSWatergraafsmeer nog meer ruimte. Met in de verdediging een Alex de Bruijne die zijn jongens goed steunde, kreeg Magreb’90 geen enkele mogelijkheid op een redelijke kans en JOSWatergraafsmeer daarentegen voetbalde frank en vrij. Na 15 minuten in de tweede helft werd Dion Glumac in de diepte weggestuurd en kwam oog in oog met de doelman van Magreb’90 te staan. Dion schoot de bal onhoudbaar in de linker benedenhoek. 0-2. Daarna kreeg JOSWatergraafsmeer meer tegenstand van Magreb’90 dat probeerde nog meer druk te zetten en dat resulteerde in wat kleine kansen. Doelman Martijn Middelbeek liet met een paar prima reddingen ook even zien een betrouwbare sluitpost te zijn. En als het even spaak liep was er altijd nog Ivo Pas die als reddende engel optrad. Zoals bij een uitglijder van Alex de Bruijne. Maar JOSWatergraafsmeer speelde zich onder het korte offensief van Magreb’90 uit en het was Tom Clobus die de genadeklap uitdeelde. Met een fraai schot maakte hij aan alle twijfels een einde en bepaalde de eindstand op 0-3.

JOSWatergraafsmeer blijft de goede vorm etaleren, ook met vervangende krachten. Mocht de ploeg deze vorm vast kunnen houden dan kon het wel eens een heel mooi seizoen worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)