JOS/W’graafsmeer woedend op scheids

Iedereen van spelers tot bestuur was bij JOS/Watergraafsmeer na afloop van de verloren topper tegen EDO (1-2) woedend op scheidsrechter Pasman. Met meer dan een handvol gele en drie rode kaarten, waarvan twee voor JOS/W spelers, haalde hij de woede op zijn nek van alles wat JOS/W was. Vooral in de slotfase van de wedstrijd dreigde het tot nog toe sportief verlopen duel uit de hand te lopen, door de meest vreemde beslissingen die de man in het uniform van de KNVB nam. Het was allemaal in de slotminuten die de bekende druppel de toch al volle emmer van verkeerde beslissingen bijna deed overlopen. De wedstrijd haalde desondanks na een aantal dubieuze beslissingen de eindstreep, maar vraag niet hoe. Na het laatste fluitsignaal bleef het onrustig veroorzaakt door JOS/W spelers die maar door bleven mekkeren over het warrige fluiten door de arbiter van dienst. Het zou een goede zaak zijn dat de bond voortaan scheidsrechters afvaardigt die in ieder geval capabel zijn om een wedstrijd op topniveau te leiden. Arbiter Pasman beschikte duidelijk niet over deze capaciteiten en maakte er een potje van. Het heeft dan maar ook weinig gescheeld of de wedstrijd was volledig uit de hand gelopen.

Toch was er bij de thuisclub nog iemand te vinden, die de schuld niet alleen bij de scheidsrechter wilde leggen: trainer Sander Midddelbeek. Hij was en bleef niet alleen de rust zelve na afloop, maar ook realist om ook zijn eigen spelers te vermanen. ,,Natuurlijk maakte de scheidsrechter cruciale fouten. Maar wij konden daar niet mee omgaan. Het gevolg is dat er dan spelers zijn die gaan mekkeren en de kans lopen om een gele of rode kaart te krijgen. Het laatste gebeurde en dit is niet goed te praten. Over de wedstrijd kan ik duidelijk zijn. We zijn niet beloond voor ons goede spel. Wij wilden voetballen en EDO niet. Gevolg, dat zij veel overtredingen maakten, tot het randje gingen en de grens opzochten. De scheidsrechter liet dit gaan en daar hadden wij geen antwoord op. Slim van EDO die daar goed gebruik van maakte’’.

De wedstrijd zelf was van een behoorlijk niveau mede door toedoen van JOS/W dat een perfect eerste helft speelde. Het kreeg ook de meeste kansen zonder ervan te profiteren.De eerste beste aanval had er al gescoord kunnen worden. Helaas bleef een treffer uit. Met vier goede kansen moest de formatie van Middelbeek tot aan de 44ste-minuut wachten alvorens Jaap Lorier door een fout van EDO keeper Dannie van der Graaf voor 1-0 kon zorgen. Na de rust bleef de wedstrijd het aankijken volkomen waard. Veel strijd, inzet passie en goed voetbal met veel kansen voor de thuisclub, kwam onverwachts op gelijke hoogte. Een prima kopbal van Marvin Ketting deed heel JOS/W stijf van schrik staan. De bal verdween hoog in de kruising onbereikbaar voor Martijn Middelbeek tegen de touwen: 1-1. Even later kroop JOS/W door het oog van de naald toen de scheidsrechter een zuivere strafschop voor EDO over het hoofd zag. Trof Donovan Mijnals nog de paal even later was het Ronald Rosenhart die de 1-2 op het scorebord bracht en alles was JOS/W was in diepe rouw dompelde. In de wedstrijd die een rumoerig einde kende kregen Farik Yurdakan van EDO (2xgeel), Ivo Pas JOS/W (2x geel) en Richmond Bossman allen rood.

Verslaggever: Freek Louis