Home / Algemeen / Juan Fernandez Coto (Zuidvogels) kijkt uit naar bekerontmoeting met Swift

Juan Fernandez Coto (Zuidvogels) kijkt uit naar bekerontmoeting met Swift

Juan Fernandez Coto is dit seizoen de hoofdtrainer van Zuidvogels en hij neemt het aanstaande zaterdag met zijn ploeg in de beker op tegen Swift. De oud-trainer van onder meer De Dijk en Turkiyemspor heeft zin in de confrontatie met de Amsterdamse hoofdklasser.

Het bevalt Coto uitstekend bij de club uit Huizen. Deze week verlengde de oefenmeester zelfs zijn contract met één seizoen. “Ik heb het erg goed naar mijn zin bij Zuidvogels. Het is een leuke club en ik heb de beschikking over een goede groep. Daarnaast kan ik onder uitstekende omstandigheden werken.”

Zuidvogels staat op dit moment op een tiende plaats in de zaterdag eerste klasse A net boven de gevreesde streep. Ondanks de matige positie op de ranglijst is het verschil tussen de nummer drie Nieuwegein en Zuidvogels slechts drie punten. “We hebben een slechte eerste periode gehad waarin we veel punten verspeeld hebben. Verder hebben we weinig scorend vermogen en dat is ook een probleem. De verschillen zijn echter erg klein en er is dus nog van alles mogelijk dit seizoen.”

Coto1
Juan Fernandez Coto bracht De Dijk naar de Hoofdklasse, maar moest daar in oktober 2014 vertrekken. Foto: Rob Beense

In de beker presteert het elftal van Coto wel goed. Het schakelde daarin zelfs topklasser GVVV uit. Aankomende zaterdag hoopt Zuidvogels opnieuw te stunten thuis tegen Swift. Coto heeft er vertrouwen in. “Ondanks dat zij een klasse hoger spelen gaan we van onze eigen kracht uit en zullen wij ons niet gaan aanpassen aan Swift. Ik geloof er zeker in dat we de volgende ronde halen.”

Met zijn verleden als trainer in Amsterdam is Swift geen onbekende tegenstander voor Coto. “Ik ken ze nog van twee jaar geleden toen ik trainer van De Dijk was en we het ook in de beker opnamen tegen Swift. Zij hebben een hele goede ploeg wat voetballend goed in elkaar zit. Toch zijn er natuurlijk wel wat dingen veranderd bij Swift. Ze hebben met Mark Evers ook een nieuwe trainer. Ik hoop dat het een leuke wedstrijd wordt. We hebben in ieder geval een fitte selectie voor zaterdag dus wij zijn er klaar voor.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)