Justitie spreekt door KNVB levenslang geschorste speler vrij

Het openbaar Ministerie van het arrondisementparket Noord-Holland heeft besloten dat de speler van ZTS, die de Amsterdamse scheidsrechter Jack Ligtvoet op 7 oktober 2012 aanviel, niet verder strafrechterlijk zal vervolgen.

Ligtvoet werd tijdens het duel tussen ZTS en Graftdijk aangevallen  door de aanvoerder van ZTS en deed een dag later aangifte bij de politie. De KNVB schorste de speler levenslang en haalde ZTS direct uit de competitie mede wegens eerdere excessen.

De snelle actie van de KNVB was mede gebaseerd op maar liefst twaalf getuigen verklaringen. De rechtbank ziet echter niets in strafvervolging omdat er niet voldoende bewijs zou zijn.

Over het incident zei Ligtvoet daags na de wedstrijd tegen Het Amsterdamsche voetbal : “De doelman van ZTS probeerde dat heel opzichtig te verhinderen door onder meer aan het shirt van de tegenstander te trekken. Ik besloot hem daarvoor te bestraffen met een gele kaart. Het gevolg was dat hij tegen mij begon te schelden en agressief werd. Daarop toonde ik een tweede gele kaart zodat ook hij kon vertrekken. Op het moment dat ik het in mijn boekje wilde noteren en de keeper van het veld afliep bedacht hij zich waarschijnlijk. Hij stormde op me af en gaf me een dreun in mijn nek.”

Ligtvoet is zeer teleurgesteld over de uitspraak: : “Het is meer dan een jaar geleden en ze doen nu pas uitspraak.. Onbegrijpelijk dat ze zo met deze zaak zijn omgegaan. Ik beraad me nog op verdere stappen.

brief jack

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)