Kaars belangrijk in bekerwinst Ajax tegen HBOK

HBOK wist vandaag niet voor een stunt te zorgen. De tweedeklasser nam het in de beker op tegen de zaterdagamateurs van Ajax, maar trok aan het kortste eind. De hoofdklasser won met 2-0 en ex-HBOK’er Dennis Kaars scoorde beide treffers voor de thuisploeg.

Ajax speelde vandaag niet haar beste wedstrijd en Kaars gaf de complimenten daarvoor aan HBOK. Kaars: “We hadden het vandaag lastig, HBOK is een moeilijk te bespelen ploeg. We wisten dat we het spel moesten gaan maken, maar waren vaak slordig in onze passing.”

Foto Rikus de Lange: Dennis Kaars scoorde namens Ajax twee keer tegen zijn oude ploeg

Het was duidelijk dat HBOK niet naar de Toekomst gekomen was om zich te laten afslachten. Verdedigend stond de ploeg van Don Guezen sterk en Ajax had moeite om daar doorheen te komen. De eerste goede kans was ook voor Tom Clobus van HBOK, maar zijn schot werd van dichtbij geblokt door de defensie van Ajax. Daarna produceerden beide teams vooral schoten van afstand, die verder niet gevaarlijk waren.

Foto Rob van Vliet: Paul Quasten

Na iets meer dan 25 minuten was daar de eerste grote mogelijkheid voor Ajax. Een corner van Sergio Cameron kwam op het hoofd van aanvoerder Yuri Rose terecht, maar zijn kopbal werd goed gekeerd door HBOK doelman Rogier Schrama. Twee minuten later was het weer de beurt aan de bezoekers. Thomas de Lange gaf de bal aan Joey Noordenbos, de nummer 1 van het BvCM topscorersklassement. Noordenbos had zijn vizier echter niet op scherp en mikte hoog over het doel van Dion Thomas. Niet veel later wist Ajax de score te openen. Rose gaf een goede lange pass op Kaars en de spits rondde zeer beheerst af. Na het doelpunt van Kaars kreeg Glenn van Zoolingen een grote kans om meteen de 2-0 op het scorebord te zetten, maar hij mikte naast na een voorzet van Paul Quasten. Met een 1-0 tussenstand zochten beide teams de kleedkamers op.

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars maakt de beslissende 2-0

De start van de tweede helft was voor Ajax, dat meteen een enorme kans creëerde. Een kopbal van Cameron, na een voorzet van Quasten, raakte de paal en de rebound viel voor Van Zoolingen. Die probeerde middels een kopbal te scoren, maar Danny Hijzelendoorn haalde deze inzet van de lijn. Daarna volgde een periode waarin door beide ploegen vaak slordig werd omgesprongen met het balbezit, met als gevolgd dat er  weinig kansen te noteren vielen. In de 65e minuut kwam HBOK in scoringspositie en Clobus leek zelfs voor de gelijkmaker te tekenen, maar vrij laat ging de vlag alsnog omhoog voor buitenspel. Pas vanaf het laatste kwartier stapelden de kansen zich op. Een schot van Cameron werd gekeerd door Schrama en Thomas moest richting de kruising om op stijlvolle wijze een inzet van Miles Tigchelaar te stoppen. Met nog acht minuten op de klok wist Kaars de wedstrijd te beslissen. Balverlies op het middenveld van HBOK gaf de aanvaller een vrije doortocht richting Schrama. Kaars omspeelde de doelman en scoorde daarna zijn tweede van de middag. Na de 2-0 van Kaars was invaller Kid Ronday nog bijna trefzeker voor Ajax, maar hij wist zijn goede actie niet te belonen. Hierdoor bleef het bij 2-0 toen de prima leidende scheidsrechter Van de Waerdt voor het einde floot.

Foto Rikus de Lange: HBOK kon niet voor een stunt zorgen in het bekertoernooi

Ondanks de slordigheden in het spel van Ajax was Kaars vooral blij dat hij weer trefzeker kon zijn. “Het gaat steeds beter lopen en nu komen er weer twee doelpunten bij. Ik had trouwens nog nooit gescoord tegen HBOK, dus nu is dat ook eens gelukt. Ik ben vooral blij dat het steeds beter gaat. Het was even wennen voor mij met nieuwe ploeggenoten achter me, maar we gaan elkaar steeds beter vinden. Daardoor gaan de doelpunten er ook makkelijker in bij mij”, aldus matchwinner Kaars.