Dennis Kaars en Djamai Werkzam

Kaars keert terug bij HBOK: “Nog altijd topfit”

Dennis Kaars stopt aankomende zomer bij Quick Boys. De spits gaat terug naar zijn oude club HBOK, waarbij hij nog altijd ambitieus is.

Toekomstplannen

Het besluit van Kaars ging allerminst over een nacht ijs. “Ik neem voorlopig afscheid van het top amateurvoetbal”, legt de aanvaller uit. “Quick Boys is bovendien een fantastische club waar ik het nog steeds naar mijn zin heb. Het was dus een lastige beslissing, maar ik ben er uiteindelijk erg blij om dat ik deze stap heb gezet.”

Aan zijn beslissing lagen een aantal redenen ten grondslag. “Dat ik dichterbij wilde voetballen, was daar inderdaad een van. Inmiddels heb ik ook een kantoorbaan overdag en over een maand wordt mijn dochtertje geboren. Dus dat zijn toekomstplannen waar ik me op richt. Waar vroeger de grootste prioriteit voetbal was, is dat de afgelopen tijd dus anders geworden. Ik speel volgend seizoen dichter bij huis en hoef een dag minder te trainen, wat betekent dat ik dan meer bij mijn gezin kan zijn.”

Zoektocht

Kaars besloot voor de winterstop dat hij een andere club wilde zoeken. “HBOK is natuurlijk mijn oude club, waar ik vier jaar met veel plezier heb gespeeld. Daarnaast hebben we toen écht topseizoenen gehad met veel successen. Dus ik had altijd wel het gevoel dat ik een keer wilde teruggaan. Nu waren er een aantal spelers waarmee ik ooit bij De Dijk heb gespeeld, die ook bij HBOK zijn aangesloten. Dat maakte de keuze een stukje makkelijker.”

Hoofdsponsor Heino Braspenning belde Kaars op. “Hij vroeg of ik het leuk vond om weer samen met hem bij een club te zitten. Toen dacht ik: dat is inderdaad wel een logische keuze. Het is minder dan tien minuten rijden van mijn huis, dus als het mooi weer is dan kan ik op de fiets of op de scooter. Dat is natuurlijk een verschil met Katwijk, waarbij ik 45 tot 50 minuten onderweg ben. Ook niet erg, want het is het zeker waard, maar uiteindelijk heb je ook andere aspecten in het leven waaraan je gaat denken.”

Ambities

Kaars is nog altijd ambitieus. “De club verwacht natuurlijk van me dat ik veel goals ga maken, wat ik ook in het verleden heb gedaan. HBOK krijgt natuurlijk ook een nieuwe trainer, dus hij zal het deze zomer gaan invullen. Inmiddels heb ik natuurlijk redelijk wat ervaring, dus mijn rol zal wel zijn om het voortouw te nemen. Daarnaast wil ik een goed voorbeeld zijn voor de jongere spelers.”

“Ik ben nog altijd topfit”, gaat hij verder. “Momenteel even niet, omdat ik last heb van mijn knie. Dat gaat echter snel over, dus dat komt goed. Het is zeker niet zo dat ik bij HBOK kom afbouwen, want de club heeft gewoon ambitie om nog een paar niveaus hoger te spelen. Uiteindelijk is het mij bij HBOK al eerder gelukt om van de derde naar eerste klasse te gaan, dus we willen dat, mocht het dit seizoen niet lukken, volgend seizoen proberen. Van daaruit kunnen we wellicht nog een stap maken naar de hoofdklasse”, aldus Kaars.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Orange Pictures

Argentijnse Arce (HBOK): “Droom om profvoetballer te worden”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)