Home / slideshow / Kaashoek verlaat Ouderkerk na vijf jaar voor ‘nieuwe prikkels’

Kaashoek verlaat Ouderkerk na vijf jaar voor ‘nieuwe prikkels’

Friso Kaashoek verlaat SV Ouderkerk komende zomer na vijf jaar trouwe dienst. De voetballer stapt over naar tweedeklasser DVVA, waar hij zijn oude trainer Lex van der Horst weer tegenkomt. De transfer biedt Kaashoek een nieuwe uitdaging in zijn voetballoopbaan.

Uitdaging

Na vijf jaar kende Ouderkerk voor Kaashoek geen geheimen meer. “Het was eigenlijk vorig seizoen al de bedoeling om naar DVVA te gaan, maar dat ging op het laatste moment toch niet door”, legt de kersverse DVVA-aanwinst uit. “Nu maak ik dus alsnog de overstap. Na al die jaren bij Ouderkerk te hebben gespeeld, heb ik nieuwe prikkels nodig om mezelf te verbeteren en uit te dagen.”

Kaashoek maakte bij Ouderkerk een tegenvallend jaar mee. “Ik had écht mijn zinnen gezet op een goed jaar bij Ouderkerk, maar door verschillende redenen is het anders gelopen. In de loop van het seizoen kreeg ik wat verschil in inzichten met de trainer, waardoor ik het plezier in het voetbal kwijtraakte. Vervolgens ben ik in het tweede elftal gaan spelen, maar dat is niet het niveau waarnaar ik streef. Dus daarom was een overstap de enige juiste keuze.”

Prikkels

Bij DVVA moeten nieuwe prikkels ervoor zorgen dat Kaashoek zichzelf weer volledig uitdaagt. De voetballer komt echter terecht in een uitstekend voetballend team, dat afgelopen seizoen de elfde plaats bezette in de zaterdag tweede klasse A. Hij zal bij hoofdtrainer Lex van der Horst dan ook zijn plaats moeten veroveren.

“Lex was bij Ouderkerk vier jaar lang mijn trainer, waardoor ik hem al goed ken. Ik heb met hem contact opgezocht om te peilen of hij interesse in mij had. Hij heeft aangegeven dat hij weet wat ik kan, maar dat ik moet vechten voor mijn plaats. Er loopt bij DVVA simpelweg veel kwaliteit rond, dus ik moet flink knokken. Als ik fit ben, dan weet ik dat ik het niveau aan kan. Ik krijg een eerlijke kans, waarbij het aan mij is om mezelf te bewijzen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

DVVA trekt Casper Bos aan: “Behoefte om niveau hoger te spelen”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend