Kadoelen boekt nipte maar verdiende zege op Blauw-Wit

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen een belangrijke zege geboekt op Blauw-Wit. Door doelpunten van Dalfour en Van Vuuren won de club uit Amsterdam-Noord met 2-1 van de bezoekers uit Wormerveer.

Kadoelen kwam in de beginfase van de wedstrijd goed uit de startblokken tegen een eveneens goed spelend Blauw-Wit. Toch was het de thuisploeg die het meeste aanspraak maakte op de openingstreffer. Na twintig minuten was het Eyal Dalfour die een meter ruimte kreeg en de bal keihard in de goal schoot en hiermee het lichte overwicht dat Kadoelen had omzette in een voorsprong.

JBE_5112

Ook na rust was het Kadoelen dat de bovenliggende partij was. Maar de thuisploeg had moeite met scoren waardoor Blauw-Wit in leven bleef. Twintig minuten voor tijd kwam de 2-0 er dan toch. Kadoelen kreeg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap en het was Stefan van Vuuren die de bal met een hard schot in de kruising schoot en hiermee de wedstrijd op slot gooide.

JBE_5107

Door de comfortabele voorsprong kreeg Kadoelen wat meer rust in het spel en probeerde de ploeg het eigen spelletje te spelen met veel beweging en balbezit. Hoewel dit wel tot kansen leidde was het Blauw-Wit dat in de tachtigste minuut de aansluitingstreffer wist te produceren. Helaas voor Blauw-Wit bleef het bij de aansluitingstreffer en kwamen de Amsterdammers niet meer tot scoren waardoor Kadoelen een verdiende toch nipte zege boekte.

Verslag: Jaap Oudshoorn
Foto’s: John Beckman