Kadoelen deelt tik uit aan Monnickendam

Hoewel Kadoelen uitgespeeld lijkt te zijn in de zaterdag derde klasse A, heeft de ploeg van Jordi van Beek een knappe zege geboekt op bezoek bij nummer twee Monnickendam. Een vroege 2-0 achterstand werd omgebogen in een 3-4 overwinning.

De wedstrijd was pas vijf minuten oud toen Monnickendam de score al had geopend. Een strakke voorzet van Danny Persijn werd door Yassir Azaoumi achter zijn eigen doelman Mike Oudshoorn gegleden: 1-0. Kadoelen bleef sukkelen, won geen duel en keek na achttien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Kevin Blanknagel kon zo het hele veld oversteken om de 2-0 binnen te schieten. Zo leek de wedstrijd in een vroeg stadium al beslist te zijn.

Toch deed Kadoelen direct vanuit de aftrap iets goed. Bryan Fleysman kwam goed vrij bij een vrije trap van Sergio Vlijter en kon de bal met een klein tikje tussen de palen krijgen: 2-1. Hierna namen de gasten de wedstrijd helemaal over. Kadoelen won elk duel en Monnickendam werd tot het spelen van de lange bal gedwongen. In de laatste minuten van de eerste helft bogen de Amsterdammers zelfs de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Jimmy Outhuijze bekroonde een lange solo met de 2-2 en na goed terugleggen van Mitch van Ankeren kopte Landrij Monni de 2-3 binnen.

Na de rust ging Kadoelen verder met waar het de eerste helft mee was geëindigd: doelpunten maken. Op aangeven van Robin Hemminga passeerde Mitch van Ankeren doelman Dean Schilder en dacht de aanvaller zijn twintigste doelpunt van het seizoen te maken, maar vlak voor de doellijn gaf Fleysman de bal het laatste zetje: 2-4. Hierna moest Monnickendam alles op alles zetten op in het spoor van koploper Castricum te blijven. Het spel verharde. Azaoumi moest geblesseerd de strijd staken en toen Van Ankeren de scheidsrechter hierop attendeerde, kreeg hij plots zijn tweede gele kaart.

Ondanks een man minder gaf Kadoelen de voorsprong niet meer weg. Monnickendam kon op eigen veld geen vuist maken. De 3-4 in de blessuretijd – Tom Pruim was na een afgeslagen schot nog scherp genoeg om raak te koppen – was slechts voor de statistieken. De ploeg van Ab Persijn lijkt met negen punten achter op koploper FC Castricum af te haken voor de strijd om het kampioenschap. Kadoelen steeg door de overwinning naar de zevende plaats en houdt nog een kleine hoop op de vierde plek (vijf punten achterstand), die recht zou geven op de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.